Львівський обласний військовий комісаріат опублікував на своїй сторінці у Facebook список з 15 тисяч людей, які ухиляються від призову на військову службу.

«Списки громадян, які підлягають призову на строкову військову службу і з тих чи інших причин не з'явилися до районних (міських) військових комісаріатів. Громадян, які є у списках, запрошуємо з'явитися до районного (міського) комісаріату за місцем перебування на військовому обліку або проживання», ‒ йдеться у повідомленні.

Скріншот zaxid.net

Після публікації списку «уклоністів», комісаріат видалив свою сторінку. Як повідомляє ZAXID.NET, під одним із постів на сторінці військкомату представник офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко написав, що «адміністратор сторінки порушив законодавство і буде за це відповідати».

Скріншот zaxid.net

«Ви скоїли адміністративне правопорушення та будете притягнуті до відповідальності на підставі статті 188-39 КУПАП та закону «Про захист персональних даних». Вимагаю завтра відповідальну особу обласного комісаріату з'явитися до Наталії Малих та Світлани Маковецької (представники омбудсмена) для надання пояснення по суті неправомірного поширення персональних даних осіб», ‒ йдеться в повідомленні.

У списках були вказані імена, прізвища, по батькові та дати народження призовників по кожному району Львівщини. Актуальна сторінка обласного військкомату виявилася недоступною після 23:00. Наразі у Facebook доступна лише стара сторінка, яка не оновлюється від 2016 року.