Постраждалим учасникам Революції гідності призначать пільги та гарантії соціального захисту. Верховна Рада підтримала в цілому законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Спершу законопроектом пропонувалося надати постраждалим на Майдані статус учасників бойових дій. Цей пункт вирішили виключити через звернення представників учасників Революції гідності. Вони наполягали, що таке визначення матиме негативні наслідки для захисту прав у судах, пише «РБК».

Законопроект доповнили нормою, яка визначає окремий статус постраждалих учасників Майдану та призначає їм такі ж пільги, як і учасникам бойових дій.

Законом передбачається надання посвідчення. У разі, якщо учасник бойових дій одночасно є учасником Революції гідності, йому нададуть одне з двох посвідчень за бажанням.

Дія цього пункту не поширюється на правоохоронців, військовослужбовців, ЗСУ та інших військових формувань, які одержали тілесні ушкодження під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із подіями Майдану.

Фото обкладинки: Ввласенко