У Подільському районі Києва стартував пілотний проект «Лікар у вашому домі», який передбачає надання консультації лікаря-терапевта без необхідності відвідування медзакладу. Про це повідомляє прес-служба київського міського голови Віталія Кличка.

«Багато киян або не мають можливості, або часу звертатися до закладів охорони здоров’я. Тому необхідно створити умови для максимального охоплення населення якісним медичним сервісом та можливістю проконсультуватися у лікаря», — каже Кличко.

Медпункти облаштують у багатолюдних місцях

Пункти прийому пацієнтів облаштують у торгових центрах, центрах надання адміністративних послуг, в аптеках та супермаркетах. Усього 10 точок у Подільському районі, де працюватимуть лікарі-терапевти і сімейні лікарі, які зможуть надати загальну консультацію, а за потреби — виписати направлення до профільного спеціаліста.

Другим напрямком реалізації програми буде створення медичних бригад, які  здійснюватимуть домашні візити. До них будуть входити лікар, студенти міських медичних коледжів та соціальні працівники. Медичні бригади працюватимуть із соціально незахищеними киянами: інвалідами, дітьми із малозабезпечених, соціально неблагополучних родин, особами, які не здатні до самообслуговування.

Усього планують укомплектувати 30 таких бригад.

Раніше в КМДА розповіли, де можна зробити щеплення від грипу.

Фото: kiev.klichko.org