Юридична компанія AVELLUM заперечує, що компанія «Рошен» намагалася уникнути оподаткування через офшори, про що йдеться у журналістському розслідуванні Paradise Papers («Райські папери»).

Юристи наголошують, що матеріали розслідування мають маніпулятивний характер. Про це йдеться у заяві юристів.

Цю заяву оприлюднили у відповідь на серію матеріалів «Слідство:Інфо», у яких наведено інформацію про AVELLUM та їхню співпрацю з юридичною фірмою Appleby, що займається реєстрацією офшорів.

Компанія AVELLUM стверджує, що з Appleby «обговорювалось забезпечення продажу корпорації «Рошен» у разі, якщо це буде можливо відповідно до комерційних умов».

«Ми наголошуємо, що міжнародна холдингова структура, розроблена для здійснення операції з продажу корпорації «Рошен», повинна була забезпечити уникнення подвійного оподаткування з метою того, щоб усі податки повною мірою було сплачено саме в Україні, а не за кордоном. У разі продажу корпорації «Рошен» усі кошти були би перераховані кінцевому власнику в Україну, задекларовані та з них було би сплачено усі податки», — кажуть у компанії.


 5 листопада о 20:00 за українським часом оприлюднено нове глобальне журналістське розслідування Paradise Papers («Райські папери»).

У ньому, зокрема, йдеться про те, що юристи з фірми «Еплбай», яка займається реєстрацією офшорів, відмовилися мати справу з юристами з української фірми «Авеллум», яка представляє інтереси президента Петра Порошенка.

Фото обкладинки: Alexostrov