Активістка Валентина Аксьонова, яка бореться проти забудови на території лісу у селі Петропавлівська Борщагівка, вже вдруге цього року залишила територію України. Про це повідомляє «Громадське радіо».

Правоохоронці, зі її слів, нещодавно провели обшуки в будинку матері та її квартирі.

«11 квітня моїй родині спалили вночі бус, а 30 квітня посеред білого дня підпалили другий пасажирський автомобіль. Після цього я отримала дзвінок з погрозами вбити мого сина від невідомих. Я змушена була поїхати з країни,але продовжувала активно писати про захист лісу, корупцію міцевого голови Кодебського Олексія та зв`язки з будівельною мафією. Коли я почала приїжджати в Україну і знову продовжувати вести судову боротьбу з забудовником, на мене почали чинити тиск через правоохоронні органи», – розповіла вона.

Активістка також розповіла про обшуки в будинку матері та своїй квартирі.

«Все це на очах у мого трирічного сина. Я розумію,що в цих обшуках немає ніякої доказової бази і це використання державних органів з метою тиску на мене як активіста і журналіста»», — додає Валентина.

Наразі Аксьонова волонтерить для громади з території іншої країни, допомагає зі скаргами і координацією роботи з протистояння забудовникам, які діють на території Вумівського лісу.

Фото обкладинки з Facebook-сторінки Валентини Аксьонової