Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що дії військових комісарів під час обшуку і затримання відвідувачів Jugendhub були незаконними. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Омбудсмен заявила, що подасть клопотання на ім'я міністра оборони про неприпустимість таких дій.

«Закон не передбачає можливості для військкомату зібрати насильно людей в автобус, доставити їх без поліції в розподільний пункт і тримати там невизначений час. Підстав для такого затримання не було. Дії були незаконними», – сказала Валерія Лутковська.

Облава в Jugendhub, 28 жовтня 2017 / фото з Facebook Люди Корнієвич

За її словами, військкомат має право оголосити в розшук оголосити особу, що уникає призову, а органи поліції повинні затримати його; сам військкомат не мав права це робити самостійно.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Що сталося уночі в Jugendhub

Валерія Лутковська також звернеться до прокурора Києва і в Генеральну прокуратуру про внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань, у зв'язку з незаконним позбавленням волі цих осіб.


У ніч з 29 на 30 жовтня у клубі Jugendhub затримали 17 осіб з наркотиками у клубі Jugenhub уночі з 27 на 28 жовтня; 11 неповнолітніх, яких передали батькам; 32 людей, які ухиляються від військової служби. Очевидці розповідають, що усіх гостей клубу поклали на підлогу, обшукували та застосовували силу.

12 затриманих під час рейду у клубі Jugendhub визнані такими, хто ухиляється від виконання військового обов'язку.