44% українців вважають корупцію найбільшою проблемою в країні. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучерева і фірмою Ukrainian Sociology Service.

«Майже половина населення – 44% – оцінює корупцію як найбільш серйозну проблему в Україні, ще 36% вважають її досить серйозною. Лише 2% населення певні, що проблема корупції надумана, а 12% не вважають її серйозною», – йдеться в дослідженні.

Серед тих осіб, які протягом останнього року особисто стикалися із ситуаціями давання хабарів, більшість – 51% робили це у медичних установах.

Також найчастіше такі ситуації мали місце у вищих навчальних закладах – 24%, у місцевих органах влади – близько 15%, школах – 11%, контактах із патрульною поліцією – близько 11%.

Найбільш поширеними ситуаціями надання хабара були додаткова оплата у лікувальних закладах (38% тих, хто давав хабара протягом останнього року), вступ до вищого навчального закладу (18%), вступ до школи, оформлення до дитячого садка (17%).

Згідно з опитуванням, 40% українців вважають, що побороти корупцію неможливо, 30% – вважають це цілком реальним.