Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оголосив, що МВС зніме охорону з наметового містечка під Верховною Радою.

Витрачати державні ресурси і охороняти далі цей мотлох під Радою – більше не маємо наміру. Дав команду зняти сили МВС з охорони периметра «массового протесту в 30 осіб»

арсен аваков, міністр внутрішніх справ України

Паркан між працівниками МВС та протестувальниками на Грушевського, 29 жовтня 2017 / Андрій Баштовий для The Village Україна

Протести під Радою почалися 17 жовтня, коли представники опозиційних сил та громадських організацій вийшли до парламенту з вимогою скасування депутатської недоторканості, ухвалення нового виборчого законодавства та створення антикорупційного суду.

Вулиця Грушевського (від Липської до Шовковичної) лишалася заблокованою під час всього протесту. Поліція чергувала та не пропускала авто вулицею Грушевського спочатку від Кріпосного провулку до вулиці Садової, згодом – від Кріпосного провулку до Шовковичної. Поліція вимагала звільнити дорогу для проїзду транспорту. 

На дорозі розміщено кілька великих наметів та польова кухня. Більшість наметів встановили на газоні Маріїнського парку та на площі Конституції під Радою.

Наметове містечко на площі Конституції під парламентом, 29 жовтня 2017 / Андрій Баштовий для The Village Україна

Після початку протесту територію усього наметового оточили двометровим парканом. По усьому периметру чергували працівники МВС.

Під час встановлення наметів між протестувальниками та МВС виникали сутички.