В Jugendhub шукали призовників. Про це розповіли у Київському міському військовому комісаріаті.

У військкоматі пояснюють, що виконували указ президента про осінній призов на строкову військову службу. За надісланими поштою повістками з’явилися 3,95% призовників, тому за координації з КМДА та з допомогою поліції почали пошуки тих, хто ухиляється від служби в армії.

Облава в Jugendhub, 28 жовтня 2017 / фото з Facebook Люди Корнієвич


«О 02:00 годині 28.10.2017 року представниками Шевченківського районного військового комісаріату в взаємодії з органами Національної поліції України було організовано та проведено заходи по розшуку призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу (в одному з нічних клубів столиці).

За результатами проведення заходу о 04:00 годині 28.10.2017 року на збірний пункт Київського міського військового комісаріату було доставлено 32 призовника (для уточнення облікових даних та встановлення факту ухилення від призову на строкову військову службу).

За результатами перевірки щодо ухилення від призову на території Київського міського збірного пункту залишились 15 призовників, які ухилялись від призову на строкову військову службу та не з’являлись до військових комісаріатів.

Призовникам було запропоновано отримати повістку про явку на 09:00 годину 29.10.2017 року для проходження медичну комісії з метою визначення ступені придатності до військової служби.

За результатами бесід, в добровільному порядку, на ночівлю на території Київського міського збірного пункту залишилися 10 призовників, решта отримала повістки про явку на медичну комісію на 29.10.2017 року».


За заявою міського військкомату, при врученні повісток був уповноважений Верховної Ради з прав людини з питань захисту прав військовослужбовці Святослав Стеценко.

У військкоматі пояснюють, що поліція за законом мусила проводити розшук, затримання і доставку до військкоматів тих, хто ухиляється від служби. Йдеться також про проведення досудових розслідувань стосовно ухилення військовозобов’язаних від військового обліку.


Поліція звітувала про 17 затриманих з наркотиками у клубі Jugenhub уночі з 27 на 28 жовтня; 11 неповнолітніх, яких передали батькам; 32 людей, які ухиляються від військової служби.

Адвокати заявляють про порушення під час проведення затримань. Очевидці розповідають, що усіх гостей клубу поклали на підлогу, обшукували та застосовували силу.