Оновлено об 11:00

Відвезених до військкомату відвідувачів клубу Jugendhub відпустили. Але з них взяли зобов’язання повернутись до військкомату зранку у неділю, 29 жовтня.

Про це The Village Україна адвокатка ЮК «Юскутум» Ксенія Проконова.

Станом на 11:10 адвокатка уточнює: відпустили додому 4-5 людей, інші близько 10 знаходяться зараз у військкоматі та проходять медичну комісію.

Загалом, за даними поліції, до віськкомату на ДВРЗ потрапили 32 людей. Як повідомили у МВС, затримані «ухиляються від військової служби». 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Пояснення військкомату щодо затримань в Jugendhub

«Потихеньку забираємо хлопців, зараз з Антоном та Іллею», – писав адвокат Роман Стоічев о 23:00 28 жовтня

Адвокати повідомляють, що до людей, яких привезли до військкомату, їх так і не пропустили.

«Я прибув на місце затримання близько 17 годин. До 12-ої години (опівночі, — ред.), тоді коли хлопці почали виходити, мені так і не вдалося до них потрапити. На неодноразові прохання пропустити на територію військкомату для надання правової допомоги затриманим отримував відмову. Відмова не пояснювалася. Люди (які відмовляли у доступі, — ред.) навіть не пояснювали, хто вони, у якому званні, відмовлялися покликати старшого. Казали, що тут немає затриманих. І нібито моє прибуття до військкомату не має підстав, і через це вони мене не пускали», — розповів «Громадському радіо» Роман Стойчев.

Облава в Jugendhub, 28 жовтня 2017 / фото з Facebook Люди Корнієвич

Поліція звітує про 17 затриманих з наркотиками у клубі Jugenhub уночі з 27 на 28 жовтня; 11 неповнолітніх, яких передали батькам; 32 людей, які ухиляються від військової служби, як стверджують у МВС.

Детальніше про події в Jugendhub в матеріалі The Village Україна.