Уповноважена з прав людини в Україні Валерія Лутковська повідомила, що в НПУ імені М. П. Драгоманова студентів змушували відвідувати молебень проти їх волі. Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

«І хоча, згідно з наказом, проведення заходу передбачало добровільну участь як для студентів, так і викладацького складу, виявилось, що студентів змушували відвідувати молебень. Підтвердженням цього є влаштована студентами акція протесту біля Володимирського собору», — йдеться в повідомленні.

В Офісі Уповноваженого з прав людини додали, що раніше до Міністерства освіти і науки та керівництва НПУ імені М. П. Драгоманова було надіслано листа з вимогою вжити негайних заходів реагування, спрямованих на забезпечення суворого дотримання положень законодавства про освіту та не допускати подібних ситуацій у майбутньому.

«Водночас, щодо викладачів, які змушували студентів відвідати «Урочистий молебень», вжито заходів дисциплінарного впливу», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, 29 вересня студентів Національного педагогічного університету імені Драгоманова замість пар відправили на молебень до Володимирського собору.

Фото обкладинки: Сергій Зайченко