Біля Південного вокзалу в ході будівельних робіт забудовник залив бетоном каналізаційний колектор, в результаті чого було порушено функціонування міської каналізації. Про це повідомляє «Київводоканал».

«22 жовтня під час будівельних робіт на вул. Г. Кірпи, 2-б біля «Південного» залізничного вокзалу забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. У зв’язку з цим нормальне технологічне функціонування міських каналізаційних мереж порушилось», — йдеться в повідомленні.

Аварійні бригади «Київводоканалу» організували роботи з локалізації аварії та облаштували перекачування стічних вод за тимчасовою схемою.

«Будівництво проходить без погодженої «Київводоканалом» проектної документації та без виклику наших представників перед початком земляних робіт», — кажуть у відомстві.

«Київводоканал» звернувся до Держархбудінспекції та Нацполіції з вимогою припинити незаконне будівництво та притягти забудовників до відповідальності.

«Питання про отримання компенсації за збитки, завдані забудовником, буде вирішуватись у судовому порядку», — кажуть в «Київводоканалі».