В Україні понад 3% від загальної кількості населення мають психічні розлади. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Кілька років поспіль, йдеться в повідомленні, Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі. Майже 2 мільйони українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень.

«За оцінками фахівців, від різних нервових розладів страждає кожен третій українець. Найважливіше, що втрачає людина через нервово-психічні розлади – це працездатність. Інвалідизація від психічних захворювань вийшла на друге місце серед інших захворювань», – кажуть в Мінсоцполітики.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, йдеться в повідомленні, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п'ятірки хвороб, які будуть лідирувати за кількістю людських трудовитрат, пов'язаних з цими захворюваннями.

У міністерстві нагадують про необхідність зберігати душевну рівновагу і при необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії або емоційної нестійкості.

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров'я. Він був заснований Всесвітньою федерацією психічного здоров’я у 1992 році