У вівторок, 3 жовтня, Театр на Подолі отримав від Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) сертифікат, що підтверджує його готовність до експлуатації. Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

Документ виданий на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації від 27 вересня 2017 року.

Фото: Андрій Шурпенков для The Village Україна

Заступник голови КМДА Олексій Резніков зазначив, що до складу робочої групи, яка встановлювала можливість експлуатації, у тому числі увійшли й представники ГО «Громада Андріївського узвозу», які виступали проти введення театру в експлуатацію.

«Театр побудовано з урахуванням потреб всіх людей – від обладнаних вбиралень і облаштування перших рядів і ліфтів для людей з інвалідністю до візуальної проекції тексту вистав для людей з вадами слуху, є шрифт Брайля у ліфтах, новітня система пожежної безпеки, компактна і зручна сцена-трансформер, де передбачено роботу зі складною сценографією. У театрі також створено унікальні для України технічні умови для роботи зі світлом та відеозображенням», — каже Резніков.

Будівництво виконане за рахунок меценатських коштів. Театр залишається у власності територіальної громади міста Києва.

Кошторис будівництва театру із залом на 240 місць — близько 130 мільйонів гривень.


У листопаді 2016 року на Андріївському узвозі показали фасад Театру на Подолі після реконструкції, що викликало неоднозначну реакцію громади. У квітні 2017 року в КМДА заявили, що театр пройде дві експертизи.