Зафарбовані «Ікони Революції» можна реставрувати, повідомляють громадські активісти, які спільно з представниками Музею Революції Гідності запросили професійного реставратора для проведення попереднього тесту.

Реставраторка Жанна Шевченко провела візуальне обстеження поверхні зафарбованих графіті. На невеличкій ділянці вдалось зняти шар фарби, з-під якої проступило оригінальне зображення. Вона стверджує, що малюнки можна відновити: зняти шар фарби і привести до первозданного вигляду.

Раніше, автор «Ікон Революції» – вуличний художник Sociopath – заявляв, що відновить знищені графіті на Грушевського. Sociopath повідомляв, що мав розмову з міністром культури Євгеном Нищуком і домовився про відновлення «Ікон Революції», після вирішення усіх офіційних і організаційних питань.

Фото надані прес-службою Музею Революції Гідності


Роботи українського вуличного художника Sociopath «Ікони Революції» стерли з фасаду салону люкс-меблів «Емпоріум» на Грушевського, 4.

Триптих зі стилізованими портретами Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки створили у лютому 2014 року

Після знищення графіті, магазин «Емпоріум» розгромили. Власник салону меблів повідомив, що магазин зачиняється. Музей Революції Гідності заявив, що буде домагатися, щоб приміщення магазину «Емпоріум» передали в оренду музею.