На будівлі Національного музею історії України, що на вулиці Володимирській, 2, з’явились тріщини. Про це повідомляє керівництво музею і просить міську владу провести роботи з укріплення схилів, ремонту комунікацій та дренажної системи.

Про це йдеться у листі керівництва музею на адресу Київради, який опублікував депутат міськради Олександр Пабат.

Адміністрація музею каже, що загрозу зсуву схилу підтвердив науково-технічний звіт

«За результатами дослідження стану схилу та стану фундаментів і самої споруди, на сьогодні існує загроза руйнування пам'ятки архітектури та, відповідно, загроза забережня музейної колекції», — йдеться в листі.

Адміністрація музею каже, що загрозу зсуву схилу підтвердив науково-технічний звіт про інженерно-геологічні вишукування на існуючих пагорбах навколо музею.

У музеї зазначають, що на будівлі з'явилися тріщини, навколо нього деформуються пішохідні доріжки, що говорить про загрозу зсуву і просить провести роботи по зміцненню схилу.

Як зазначає Пабат, план протизсувних робіт на 2017 рік, прописаний у програмі економічного і соціального розвитку Києва, передбачав роботи на 12 зсувонебезпечних локаціях, але адреси Національного музею історії України у плані на цей рік немає.

Фото: Олександр Пабат