Електронна система eHealth, що має на меті створення єдиного реєстру закладів, лікарів та пацієнтів, з 20 вересня запрацювала в тестовому режимі. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Лікарі первинної ланки можуть реєструватися самі в системі та реєструвати картки своїх пацієнтів.

Інфографіка від «Поліклініка без черг»

«Система буде працювати у тестовому режимі до квітня 2018 року, протягом цього періоду реєстрація в eHealth відбуватиметься на добровільних засадах. Цей інструмент стане основою для нової моделі фінансування медичних установ в Україні та першим торкнеться установ первинної ланки медичного обслуговування», — йдеться у повідомленні.

Система eHealth, за словами в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, має сприяти ефективному фінансуванню медицини.

Розробка системи eHealth відбувається за рахунок програм технічної допомоги міжнародних донорських організацій.

Базовий набір електронних сервісів для лікарів, а також доступ пацієнтів до системи, буде безкоштовним.

Згідно із законопроектами №6327 і №6604, які очікують прийняття у Верховній Раді найближчим часом, з 1 серпня 2018 року оплата послуг лікарів буде здійснюватися відповідно до кількості декларацій, зареєстрованих в системі.

Як працює е-Health

 На меті eHealth – переведення усіх документів та процесів взаємодії у сфері охорони здоров’я з паперового формату в електронний, при цьому створюючи єдині реєстри закладів, лікарів, пацієнтів, ліків.