Через інтернет в Києві продавали заборонені в обігу сильнодіючі лікарські засоби. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Зловмисники створили кілька інтернет-магазинів, через які пропонували клієнтам придбати лікарські засоби, зокрема метандієнон, який відноситься до групи анаболічних стероїдів та заборонений для продажу в Україні. Спілкування з потенційними клієнтами відбувалося через спеціально створений кол-центр, працівники якого надавали клієнтам консультації щодо методики вживання препаратів, порядку здійснення оплати та їх отримання», — йдеться в повідомленні.

Після оплати замовлень клієнтам надсилали заборонені речовини, використовуючи служби поштової доставки. В межах кримінального провадження проведено 16 обшуків за місцями проживання організатора.

«У зловмисників вилучили понад 4,6 тисячі бластерів сильнодіючих лікарських засобів, 20 одиниць комп’ютерної техніки, 25 мобільних телефонів, сім-карти, банківські платіжні картки, понад 70 тисяч доларів США, зброю (автомат Калашникова, 2 пристрої для відстрілу гумових куль) без відповідних дозвільних документів та більше 200 набоїв до неї», — йдеться в повідомленні.

Одного з організаторів нелегального бізнесу затримано. Слідчі дії з іншими фігурантами кримінального провадження тривають.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua