Окружний адміністративний суд Києва постановив знести незаконне будівництво житлового комлексу «Villa Sofia» в Києво-Святошинському районі Київської області. Про це повідомила прес-служба Держархбудінспекції (ДАБІ).

«Під час позапланової перевірки об’єкту за адресою, вулиця Берегова, 3, 7-А було встановлено, що земельна ділянка, на які ведуться будівельні роботи, не відведена під багатоквартирну забудову. Крім того, виявлено відсутність у замовника будь-яких документів дозвільного характеру, належним чином затвердженого проекту будівництва, а також – істотні порушення будівельних норм, державних стандартів і правил. Відповідно, даний об’єкт було визнано самочинним будівництвом», — йдеться у повідомленні.

Будівельні роботи на об'єкті тривають попри заборону/Фото: Villa Sofia у Facebook

За результатами контрольно-інспекційних заходів було винесено приписи про усунення порушень вимог містобудівного законодавства та про зупинення виконання будівельних робіт.

Наступна перевірка щодо виконання приписів показала, що вимоги органу держархбудконтролю не виконуються, а будівельні роботи тривають.

«Наведені факти порушень законодавства в сфері містобудування стали підставою для звернення Департаменту ДАБІ в Київській області до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою щодо знесення незаконного будівництва», — кажуть у ДАБІ.

Окружний адміністративний суд Києва постановив знести ЖК «Villa Sofia»/Фото: Villa Sofia у Facebook

Заслухавши всі сторони конфлікту, суд ухвалив рішення на користь Державної архітектурно-будівельної інспекції України, підтвердивши правомірність вимог щодо знесення об’єкту.