Проект перекриття вулиці Ярославів Вал на між вулицями Стрілецька та Івана Франка, який мав розпочатися 24 серпня, переноситься на вересень. Про це The Village Україна повідомляє керівник проекту «Ярвал» Максим Головко.

Один з учасників проекту повідомляє, що причинами перенесення старту проекту КМДА називає «недостатню підтримку громадськості».

Зображення: «Агенти Змін»

Презентація проекту «Ярвал», яка була запланована на 24 серпня 20:00, відбудеться, заявляють «Агенти Змін».

22 серпня на сайті Київради була зареєстрована петиція про скасування експерименту з перекриттям вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецька та Івана Франка. Станом на 23 серпня вона набрала 51 підпис з 10 000 необхідних.


15 серпня КМДА дали офіційну згоду на перекриття вулиці Ярославів Вал.

Перекриття 40 метрів вулиці Ярославів Вал мало на меті зменшити транспортне навантаження на вулицю в декілька разів, а разом з ним і зашумленість, загазованість та запиленість простору.

За розрахунками на транспортній моделі, перекриття Ярвалу зменшило б автопробіг по місту на 3000 кілометрів та 3300 людино-годин на добу. Навіть за мінімальних розрахунків зекономлений в дорозі час приніс би містянам додаткових 81,9 мільйонів гривень на рік.