КМДА ухвалила рішення зробити парковку в Києві у вихідні дні безкоштовною. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов, передає «Громадське».

Як зазначає Симонов, інформація щодо цього є на інформаційних табличках паркмайданчиків.

«Така практика є нормальною для більшості європейських міст. В Україні така норма закріплена законодавчо, та, на жаль, користуючись необізнаністю населення пакувальники вимагали плату за паркування навіть у вихідні», – пояснює він.

Наразі, за інформацією КМДА, в місті є 212 паркувальних майданчиків та 6 тисяч машиномісць.

«На мільйон транспортних засобів, які в’їжджають до Києва – це дуже мало. Але ми забрали тіньову готівку, яка була на вулицях і йшли невідомо куди, і тепер отримуватимемо більше нових коштів в бюджет, на які будемо будувати нові паркомісця», – каже Сергій Симонов.

У майбутньому планують запровадити єдиного оператора «Київпарктрансервіс». Інспектори будуть сканувати номер машини і таким чином перевіряти, чи водій оплатив парковку.

Як повідомлялось раніше, з 10 серпня у Києві водії можуть сплачувати за стоянку автомобілів через паркомат, за допомогою смс, мобільного додатку чи спеціального талону.