Бетонні блоки, які встановили, щоб відділити пішохідну зону на Контрактовій площі, замінять на металеві стовпці. Про це повідомляє директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

«Бетонні розділювачі, які наразі виглядають не надто естетично, встановлено лише тимчасово. Адже вся Контрактова невдовзі зазнає масштабних перетворень: тут розіб’ють сад, сквер, буде створено археологічний музей, хаб тощо», — йдеться у повідомленні.

Після реконструкції площі бетонні блоки обіцяють замінити на металеві стовпці з підсвічуванням.

У вівторок, 1 серпня, частину Контрактової площі та два квартали вулиці Сагайдачного зробили пішохідними.

Згідно плану реконструкції Контрактової площі та прилеглих зон, транспортний рух планують скоротити поетапно. На початку було закрито рух вулицею Сагайдачного, а у вихідні та святкові дні — простір перед НаУКМА.

На останній фазі проекту площа перетворюється на пішохідну. Паралельно з обмеженням автомобільного руху на площі буде облаштовано місця для паркування у кварталах, що розташовані поруч. На вулиці Спаській буде створено транспортний вузол для всіх маршрутів автобусів та трамваїв, що проходять через площу. Поруч буде облаштовано стоянку таксі.