Вищий господарський суд України підтвердив законність рішення про неправомірне відведення та передачі землі на Жуковому острові кооперативу «Котміст». Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.

«На цей час розпочато процедуру виконання судових рішень про повернення у власність Київської міської громади земельних ділянок ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків»», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прокуратура, раніше Київрада погодила передачу у власність кооперативу «Котміст» земельної ділянки площею понад 70 гектарів загальною вартістю понад 1,4 мільярди гривень під забудову.

Рішення Київради, а також державні акти на передані землі було оскаржено заступником генерального прокурора України у Господарському суді Києва, який 15 грудня 2016 року повністю задовольнив вимоги про визнання недійсними рішень Київради.

Однак це рішення намагались оскажити у Київському апеляційному господарському суді. Суд залишив апеляції відповідачів у справі без задоволення, а рішення Господарського суду Києва — без змін.

Постановою Вищого господарського суду України від 11 липня рішення Господарського суду Києва та Київського апеляційного господарського суду у справі заказника «Острів Жуків» визнано законними та обрунтованими.

Фото: fakty.ictv.ua