Перший український Музей науки відкриють восени 2018 року на вулиці Антоновича, 180. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Проект реалізується в межах державно-приватного партнерства. Інвестор має виконати ремонт та реконструкцію приміщень. Після цього в будівлі створять освітній простір, частиною якого буде Музей.

Проектні роботи планують розпочати у серпні

Орієнтовна вартість проекту – 150 мільйонів гривень. Проектні роботи планують розпочати у серпні, а будівельні – у жовтні цього року. Роботу над проектом планують завершити восени наступного року.

Освітній простір матиме кілька десятків різних зон: експозиції (хімія, фізика, космос, підводний світ), майданчики для майстер-класів та відеодемонстрацій, науковий театр, зона невагомості, лабіринт, відкрита бібліотека.

Комплекс поділять на такі простори:

• Експлораторіум – освітні майданчики з інтерактивними експонатами, що пояснюють дію законів природи (дошкільний вік, молодша школа).

• Дитячі наукові студії (молодша та базова школи).

• Наукові секції (базова та старша школи).

• Відкриті лабораторії – для дослідницько-експериментальної роботи з природничих, точних, інженерних, суспільних та гуманітарних дисциплін (старша школа).

• Науковий коворкінг та науковий інкубатор – для доведення наукових ідей до впровадження (старша школа, студенти, молоді науковці).

• Тренінговий центр для педагогів.

• Профорієнтаційний та діагностичний центр для дітей та підлітків.

До розбудови музею планують долучити польських експертів, які свого часу робили Центр науки «Копернік» у Варшаві.

Музей «Копернік» Польща. Фото: mon.gov.ua
Музей «Копернік» Польща

 Будівлю було зведено 1971 року. Зараз у приміщенні розміщується УкрІНТЕІ та Державна наукова-технічна бібліотека. Під час реконструкції вони не припинятимуть своєї роботи.

Фото: Андрій Шурпенков