Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом «самовільного знесення МАФів» поблизу станції метро «Лісова». Про це повідомляє Поліція Києва.

Поліція встановила, що «на вулиці Кіото група громадян за допомогою тракторів та екскаватора намагались демонтувати огорожу та будівлі малої архітектурної форми (МАФ), у яких здійснювалась підприємницька діяльність». У результаті було пошкоджено огорожу та чотири будівлі МАФів.

Правоохоронці затримали 6 осіб. «Сторона, яка здійснювала демонтаж торгових точок, не надала поліції жодних дозвільних документів», – повідомляють у поліції.

КМДА повідомляє, що демонтаж МАФів біля станції «Лісова» здійснила виконавча служба району на рішення суду.

«Ситуація із даною територією викликала велику колізію: земельна ділянка, на якій розташовані незаконні тимчасові споруди, знаходилась в оренді і, відповідно, орендар сплачував кошти за її оренду. Орендар подав до суду для звільнення земельної ділянки від самовільно встановлених МАФів», — повідомили в КМДА.

За інформацією Департаменту земельних ресурсів, використання земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням – територія надана для будівництва торгівельного центру.


 Раніше повідомляли, що у ніч на 25 липня, на вулиці Кіото бульдозерами знесли торгівельні ряди.