Рівень бактеріологічного фону у київських водоймах тимчасово перевищений. Про це повідомив гендиректор КП «Плесо» Денис Пікалов, передає «Сегодня».

«Червоні прапори не означають, що місто вразила інфекція — просто рівень бактеріологічного фону тимчасово перевищений», — кажуть у «Плесо».

Головні чинники, які на це впливають, зі слів, Пікалова, — водойми, що цвітуть, і кишкова паличка — мікроорганізм, який потрапляє в воду з грунту після сильних злив.

«Якщо в результаті аналізу ми фіксуємо, що в воді вижила велика кількість кишкової палички — це значить, що можуть вижити і більш шкідливі інфекції, що загрожує шлунково-кишковими захворюваннями та ускладненнями сечостатевої системи. Ми рекомендуємо відпочиваючим тиждень утриматися від купання. Але якщо людина все ж пішла купатися — не варто пірнати, а вийшовши на берег, ополоснутись під душем», — говорить Пікалов.

Раніше головне управління Держпродспоживслужби в Києві заявляло, що купатися в Києві можна лише на двох пляжах: «Пуща Водиця» і «Вербний».