У селищі Дніпровська водна станція (Водогін) Оболонського району відбулася сутичка між місцевими жителями та особами, які вирубували ліс поблизу житлових будинків.

За словами місцевих, вирубку лісу почали представники організації «Відродження Водогону», які мають на меті забудову ділянки. Один з її представників відкрив вогонь гумовими кулями по місцевих, передає «Громадське».

Один з місцевих на вантажівці збив кілька автівок, на яких, за словами місцевих, приїхали особи, що вирубували ліс. Поліцейські відкрили вогонь по вантажівці і зупинили її.

Поранених немає. Наразі затримані місцевий житель, що керував вантажівкою та представник «Відродження Водогону». Особи, які займалися вирубкою лісу, втекли з місця події.

«Ми прокинулися пів на 4 ранку, тут вже валили дерева – просто на будинок і дорогу. Під’їзди були заблоковані, щоб ми не могли вийти», – повідомив місцевий житель Сергій журналістам «Громадського».

«Ця історія триває ще з 2013-го. Якщо це законно, то чому тоді в такий спосіб – на світанку, ось так повалити дерева. Забудовник створив громадську організацію і просуває ідею, що тут нібито треба побудувати якийсь парк, але ми проти – навіщо він нам, коли тут є ліс?», – каже місцева жителька Марина.

Фото: «Громадське»