ТОВ «Міжнародний виставковий центр» – власник однойменного столичного виставкового комплексу – починає будівництво нових виставкових павільйонів і споруд. The Village Україна дізнався, де буде вестись будівництво.

«Комплекс буде розташований на нашій території, яка зараз використовується як відкриті парковки. Якщо стояти обличчям до Novus – зліва буде виставковий зал на 12,5 тисяч квадратних метрів. Там зараз паркан, який огороджує територію. Під час «Євробачення» тут розташовувались дизельні станції. В нас виставкових площ вистачає, але є пікові сезони, коли усі хочуть в один і той же час організувати виставки – потрібні додаткові приміщення», – розповів The Village Україна керівник прес-служби МВЦ Сергій Марков.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», загальна площа запланованого будівництва – 80 000 квадратних метрів. Як повідомила прес-служба МВЦ, проект передбачає кілька черг будівництва.

Міжнародний виставковий центр у Києві, 30 березня 2017 року / Діана Андруник для The Village Україна

У першу чергу будівництва увійдуть новий двоповерховий виставковий павільйон, кілька конференц-залів і адміністративно-сервісні приміщення. Завершення будівництва цієї черги заплановано на осінь 2018 року.

Передбачається також будівництво інших виставкових залів, універсального залу на 2500 глядачів, яке може бути використане як конгрес-хол і концертний зал, офісно-готельного корпусу на 13 поверхів, підземних багаторівневих паркінгів на 736 машин, допоміжних технічних і інших сервісних приміщень.

У нових будинках будуть впроваджені технології енерго- та ресурсозбереження.