Невідомий вірус-вимагач, схожий на WannaCry атакував українські банки. Про це повідомили у Національному банку України, передає Громадське.

У повідомленні НБУ йшлося про те, що у результаті таких кібератак ці банки мають складності з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій.

Фото: The Village Україна

Хакерської атаки також зазнали у «Київенерго», передає «Інтерфакс-Україна». За словами прес-служби енергокомпанії, вони були вимушені вимкнути всі комп'ютери, а наразі очікують дозволу на включення від служби безпеки. Також хакерської атаки зазнало «Укренерго», передає УНІАН.

За попередньою інформацією, під хакерську атаку потрапили «Укрпошта», державний «Приватбанк» та «Ощадбанк», «Нова Пошта».

«24 канал» теж повідомляє про хакерське атаку на медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять «24 Канал», національна мережа радіостанцій «Радіо Люкс» та «Радіо Максимум», а також інтернет-сайти.

«Укртелеком» також підтвердив факт атаки. Не працюють контакт-центр та комп'ютерні системи центру обслуговування абонентів. Не зважаючи на вірус, «Укртелеком» продовжує надавати послуги доступу в інтернет та телефонії своїм абонентам.

Від вірусу постраждали також усі комп'ютери в Кабінеті мінстрів України. Про це повідомив віце-прем'єр міністр Павло Розенко.

Кібератака була здійснена також на дві мережі автозаправок – «KLO» та «WOG».