Господарський суд задовольнив вимогу про знесення літнього майданчику колишнього ресторану «Сад» на вулиці Банковій, 2. Про це повідомляє столична прокуратура.

«Вказана земельна ділянка перебуває в комунальній власності та була надана в постійне користування Спілці письменників України для експлуатації та обслуговування будівлі, яка є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Однак, як з’ясувалося, приватне товариство, яке орендує одне з нежитлових приміщень у цьому будинку, самочинно добудувало до орендованого приміщення ще одне — площею близько 180 квадратних метрів», — сказано в повідомленні.

Спілка письменників України звернулась до суду з позовом про зобов’язання звільнити земельну ділянку та знести прибудову та літній майданчик для розміщення кафе на 50 місць.

Київський апеляційний господарський суд задовольнив вимогу у повному обсязі.

На Банковій, 2, раніше знаходився ресторан «Сад», який закрився три роки тому.

«Власники з Росії після Майдану закрили ресторан. Він вже давно не функціонує, хоча, можливо літню терасу ще арендували під якісь заходи. На місці працює охорона», — розповіла The Village Україна колишня керівниця закладом.

Раніше в КМДА заявили, що штраф за незаконні прибудови ресторанів і кафе – недостатньо дієвий механізм боротьби з правопорушниками.

Фото: gvult.com