Міненерговугілля доручило «Київтрансгазу» під’єднати до мережі ТЕЦ-6, аби повернути постачання гарячої води у Оболонь, Троєщину, Райдужний та Воскресенський масиви. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

«Міністерство дало протокольне доручення під’єднати до тиску ТЕЦ-6, але протягом 5 діб це питання так і не вирішено, не пояснюючи чому», – повідомив Ігор Насалик. Міністр закликав прем'єра Володимира Гройсмана зробити аналогічне доручення зі свого боку.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко зазначив, що із усіх боргів, що накопичились за послуги ЖКГ на кінець опалювального сезону 25% сформувало «Київенерго». При цьому, за його словами, населення платить за комунальні послуги в повному обсязі.

«Я думаю, що тут питання не до киян, а до «Київенерго». Яким чином воно працює з абонентами, як воно нараховує і збирає гроші?» – заявив Геннадій Зубко. 


 «Київтрансгаз» повністю зупинив газопостачання столичної ТЕЦ-6, що забезпечує теплоенергією Оболонь, Троєщину, Райдужний та Воскресенський масиви. Причина – накопичені державою та споживачами борги за послуги теплопостачання (опалення та гаряче водопостачання).

У Верховній Раді підтримали пропозицію щодо запровадження мораторію на відключення об’єктів теплопостачання. Зокрема, йшлося про ТЕЦ-6.