Націоналістичні сили не вважають проведення Маршу Рівності захистом прав людей і спробують його заблокувати. При цьому обіцяють не нападати на учасників «КиївПрайду». Про це заявив прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський за інформацією «Цензор.НЕТ».

«Спочатку запрошуємо всіх зібратися в суботу о 17:00, в тому ж самому місці на Майдані. Тому що 18-го – День Батька, і ми, відповідно, влаштуємо на Майдані концерт, виступи і так далі. Акція ЛГБТ починається в неділю. І в неділю ми покликали всіх зібратися о 7 годині ранку. Так що у нас буде 2 акції: одна вечірня, світська, на якій ми заявимо наше ставлення до того, що відбувається», – повідомив Артем Скоропадський.

«Ми не збираємося нападати на якихось учасників. Якщо у нас буде можливість заблокувати марш вранці – добре, спробуємо заблокувати», – заявив прес-секретар «Правого сектору».

На зауваження про те, що блокування колони неминуче призведе до зіткнень, Артем Скоропадський зазначив: «У них ще є кілька днів для того, щоб відмовитися від проведення своїх заходів».

Також «Правий сектор» повідомив про те, що на акцію піде також «Свобода».

 Четвертий за рахунком Марш рівності на підтримку прав ЛГБТ-спільноти відбудеться 18 червня.