Реконструкцію Шулявського шляхопроводу здіснюватимуть за проектом, вже затвердженим на містобудівній раді у травні 2017 року. Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Обраний варіант реконструкції <…> не заважає наявній лінії метрополітену. Роботи під час реконструкції завдаватимуть найменше незручностей мешканцям прилеглих будинків. Проект не потребує відселення людей чи знесення житлових будинків, перекриття заїзду до будинків, що знаходяться поруч. Також він залишає доступ до зупинок громадського транспорту, передбачає розміщення підземних переходів, зберігає пішохідну зону. Вартість і термін реалізації проекту найменші. І найголовніше – транспортне моделювання розв’язки визначило, що пропускна спроможність проекту задовольняє теперішню інтенсивність руху та, що дуже важливо, перспективну», – каже заступник Кличка.

Після розробки проекту техніко-економічного обґрунтування та проекту реконструкції, державна експертиза та отримання експертного звіту визначать підрядника.

Генерального підрядника визначать у грудні 2017. Після цього підпишуть договір та почнуть роботи.

Обраний проект реконструкції Шулявського шляхопроводу пропонують замінити на план трирівневої розв’язки з реверсним кільцем для поворотів. На сайті КМДА зареєстровано відповідну петцію.