Дублююча нитка головного міського каналізаційного колектора готова на 92%. Про це повідомляє прес-служба мера Віталія Кличка.

«Зараз основна нитка колектора – у аварійному стані, тому ми завершуємо роботу над його другою (дублюючою) ниткою. Вона готова на 92%, і у вересні цього року буде введена в експлуатацію», – повідомляють в КМДА.

За словами мера, вартість будівництва колектора – 1,3 мільярда гривень. Дві третини цієї суми профінансувало місто, третину – держава.

«Якщо на колекторі відбудеться серйозна аварія, це стане небезпекою не лише для Києва, а й може стати екологічною катастрофою для всієї країни. Тому одночасно із введенням в експлуатацію другої нитки колектора ми почнемо реконструкцію основної. У результаті ці нитки  дублюватимуть одна одну, що забезпечить безперебійну роботу усієї мережі відведення стічних вод у місті», – сказав Кличко.

 Київський колектор побудували в 1965. 1997 року він був визнаний аварійним. Туди потрапляють стічні води майже з усього міста і рухаються до Бортницької станції аерації.