На Трухановому острові встановлюють стовпчики, щоб розмежувати потоки автомобілістів та пішоходів. В КМДА кажуть, що роблять це, аби убезпечити пішоходів, повідомляє «Українська Правда. Київ».

«Нам потрібно трохи змінити організацію дорожнього руху на в’їзді. Цим займається «Київдорсервіс», якому ми передали цей об’єкт на баланс. Стовпці ставлять на перших 100-150 метрах на в’їзді, щоб розвести потоки авто, які в’їжджають і виїжджають. А більше ніхто і ніде тих стовпців ставити не буде», — пояснив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

На в’їзді на острів замість двох смуг руху буде три: дві на виїзд і одна на в’їзд, окремо буде доріжка для пішоходів та велосипедистів.

Фото: Олексій Арєшков, "УП"

«Ми не можемо повністю заборонити в’їзд автомобілів, бо там люди, які проживають, і які тренуються. Це приблизно 1,5 тисячі автомобілів, які хочуть мати право в’їзду на Труханів. Вони мають перепустки. Також є батьки, які хочуть завезти дітей на тренування і забрати», — повідомили в КМДА.

 У 2015 році на в’їзді до Труханового острову встановили шлагбаум і зробили платний проїзд. Швидкість обмежили до 20 км/год. 13 червня 2016 року у велопішохідній зоні на Трухановому острові збили велосипедистку. Вона отримала тяжкі травми. Восени 2016 року збили двох пішоходів. Один з них загинув, інший отримав серйозні травми