Четвертий фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив конкурсну програму.

До неї увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Поза конкурсом буде представлено ​​колекцію фільмів братів Люм'єрів. 

Картиною-відкриттям стане «Життя кабачка» – номінант на «Оскар» та лауреат кінопремії «Сезар». Вперше у програмі «Чілдрен Кінофесту» представлять фільм з Латвії – «Люблю тебе, мамо». Також у програмі стрічка «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» з Великої Британії, комедія «Вперед, до школи!» з Данії, мультфільм «Маленький монстр» з Швеції. Україну на конкурсі фестивалю представляє фентезі-мультфільм «Микита Кожум'яка». Закриє фестиваль переможець минулорічного фестивалю — угорська стрічка «Лапа» Роберта-Адріана Пежо. 

Переможець конкурсної програми фестивалю визначиться глядацьким голосуванням – на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.

 «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 26 травня по 4 червня й охопить 20 міст України. Вхід на покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Реєстрація стартує 15 травня.