Будівлю Київської адміністрації планують перетворити в публічний простір до кінця літа. Перетворення базуватимуться на дослідженні команди дизайнерів-волонтерів «Агенти змін». Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Агенти змін» напрацювали ряд рекомендацій щодо формування публічного простору і презентували концепцію.

Ми пропонуємо відмовитись від кабінетної системи, поставити стенди з інформацією послуги та роботу мерії, запровадити рецепцію, де людей будуть консультувати та спрямовувати до потрібного фахівця, допомагати стати в електронну чергу тощо.

За прикладом європейських країн, пропонуємо створити окрему дитячу зону, аби батьки могли залишити дитину, поки вирішують власні справи у мерії.

МаксИм головко, представник команди «Агенти Змін»

Волонтери пропонують на першому поверсі створити лекторій, який вдень будуть використовувати як прес-рум, а ввечері — як простір для презентацій, пов’язаних з міськими проектами.

Замовником робіт визначили КП «Спецжитлофонд». Спочатку буде проведено обстеження самого приміщення мерії. За результатами цих досліджень сформулюють техзавдання на проектування. Зараз проводиться аналіз, як можна втілити перетворення, зберігши при цьому історичну цінність будівлі.

 9 лютого Київрада прийняла рішення облаштувати публічний простір на 1-у поверсі будівлі Київської адміністрації.