Якщо ви втомилися від літніх вечірок і хочете провести вечір у спокійній затишній атмосфері, тримайте добірку серпневих концертів класичної музики.

Струнний квартет Mira в Київському планетарії


Жіночий струнний квартет Mira зіграє концерт «Всесвіт для тебе» в повнокупольних проєкціях 360° Київського планетарію. Програма шоу охоплює широкий діапазон музичних творів різних років: від барокових композиторів Антоніо Вівальді, Йоганна Себастьяна Баха до попурі на сучасні мелодії відомих авторів.

Коли: 7 серпня, 19:30

Де: вулиця Велика Васильківська, 57/3

Скільки: 550–800 гривень

Лінк

Концерт «Київської камерати» в ​​Національній філармонії України


У межах фестивалю оркестрової музики «Літні музичні вечори» колектив «Київська камерата» гратиме музику Людвіга ван Бетховена та його учня Карла Черні. На музичному вечорі звучатиме увертюра «Коріолан», третя симфонія Людвіга ван Бетховена (більш відома під назвою «Героїчна»), а також концерт для фортепіано на чотири руки Карла Черні у виконанні Kyiv Piano Duo.

Коли: 9 серпня, 19:00

Де: Володимирський узвіз, 2

Скільки: 80–400 гривень

Лінк

Бах і Моцарт на даху ЦУМ


Цього літа на даху ЦУМ часто проводяться концерти класичної та джазової музики. Вечір 10 серпня буде присвячено творчості Йоганна Себастьяна Баха та Вольфганга Амадея Моцарта. Кожна композиція супроводжується розповідями про життя й творчість композиторів, а також історіями про створення музичних шедеврів.

Коли: 10 серпня, 20:00

Де: дах ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Скільки: 350–550 гривень

Лінк

«Пори року» Вівальді та П’яццолла в Національній філармонії України


На сцені Національної філармонії України звучатиме музика італійця Антоніо Вівальді й аргентинця Астора П’яццолли у виконанні Київського камерного оркестру. Твори «Пори року» Антоніо Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі» Астора П’яццолли створені в різні епохи, у різних країнах і стилях, проте обидва належать до найпопулярнішого репертуару світової класики.

Коли: 11 серпня, 19:00

Де: Володимирський узвіз, 2

Скільки: 100–600 гривень

Лінк

Класика під зорями Allegretto в Київському планетарії


Це шоу-програма, створена Київським планетарієм і музикантами проєкту ALMIA MUSIC. Музиканти виконуватимуть музику Саверіо Меркаданте, Антоніо Вівальді, Вольфганга Амадея Моцарта, Астора П’яццолли, Нікколо Паганіні під повнокупольними проєкціями 360°.

Коли: 14 серпня, 19:30

Де: вулиця Велика Васильківська, 57/3

Скільки: 550–800 гривень

Лінк

Чайковський у Національній філармонії України


У межах фестивалю оркестрової музики «Літні музичні промені» в Національній філармонії України звучатиме музика Петра Чайковського. Академічний симфонічний оркестр виконуватиме «Варіації на тему рококо для віолончелі з оркестром», увертюру-фантазію «Ромео і Джульєтта» та симфонію № 4 фа мінор.

Коли: 19 серпня, 19:00

Де: Володимирський узвіз, 2

Скільки: 80–400 гривень

Лінк

Теорія Великого Баха в Київському планетарії


Під куполом Київського планетарію відбудеться органне шоу «Теорія Великого Баха». Це шоу – ретроспектива музичних епох від 17 століття до сьогодні. Крім творів Йогана Себастіана Баха, звучатиме музика Томазо Альбіноні, Антоніо Вівальді, Макса Регера, Модеста Мусоргського, Олександра Гільмана. За органом виступатиме українська органістка Олена Болюх, за роялем – піаніст-імпровізатор Владислав Солодовников. Крім цього, диктор Дмитро Хоркін розповідатиме про цікаві факти з творчості Баха.

Коли: 24 серпня, 19:30

Де: вулиця Велика Васильківська, 57/3

Скільки: 550–800 гривень

Лінк