Швидкий темп життя може підвищувати рівень стресу та виснажувати організм. Іноді це стає причиною того, що людина втомлена, але не може заснути. Це відбувається через те, що мозок перебуває у збудженому стані та не дозволяє тілу розслабитися.

The Village Україна розповідає про 7 гаджетів, які допомагають пришвидшити процес засинання та покращити якість сну.

Звукоімітатор Beurer

Пристрій Beurer допомагає швидше заснути завдяки заспокійливим звукам і мелодіям. Можна обрати будь-яку з чотирьох мелодій: звуки моря, фена для сушіння волосся, літньої ночі зі співом птахів або гармонійної заспокійливої музики. Звукоімітатор дозволяє регулювати гучність і під’єднатися до навушників. Також є функція усвідомленого дихання та автоматичного вимикання.

Асистент для релаксації Muse

Це нейрообруч, який аналізує діяльність мозку в режимі реального часу. 7 датчиків відстежують стан організму за різними параметрами: диханням, серцебиттям, рівнем кисню у крові, рухами тіла. Інформація синхронізується з додатком на смартфоні, який підбирає програму для медитації, здійснює контроль над показниками та прогресом під час сесій. Можна слухати заспокійливі мелодії та отримувати вказівки для дихання й поз під час медитацій.

Світловий проєктор Beurer

Beurer Light Sleeper – це пристрій, який поєднує світлові проєкції та дихальні вправи.

Можна обрати червоний або синій кольори світла, яке виводиться на стелю, і дві техніки дихання: розслаблювальна або медитативна. Прилад надає інструкції для дихання залежно від обраного режиму й автоматично вимикається через 8 або 20 хвилин.

Трекер Bellabeat

Bellabeat Leaf Nature – це девайс, який дозволяє відстежувати параметри сну, фізичну активність, рівень стресу й навіть менструальний цикл. Також у пристрої є функція будильника, який спрацьовує вібросигналом і надсилає повідомлення про критичні показники стресу чи активності. Трекер можна носити як годинник, браслет, ланцюжок або брошку.

Девайс не інтегрує дані у смартфон автоматично. Інформація про показники зберігається протягом двох тижнів і видаляється, тому необхідно вчасно синхронізувати дані.

Трекер сну Withings Sleep Mat

Це пристрій, який кріпиться під матрац і не потребує прямого контакту з тілом. Вбудовані датчики збирають інформацію про сон і дихання, яка інтегрується в додаток на смартфоні. Можна слідкувати за часом засинання, рухами під часу сну, реакціями тіла, кількістю пробуджень. Гаджет можна з’єднувати з іншими розумними приладами в будинку, щоби, наприклад, автоматично вимикати світло під час засинання чи регулювати температуру повітря у приміщенні.

Маска для усвідомлених снів Remee

Remee виготовлена з м’якої тканини й виглядає як звичайна маска. Пристрій дозволяє визначити фазу дрімоти, глибокого сну та контролювати сновидіння.

Під час глибокого сну із внутрішнього боку маски вмикаються світлодіоди, які збуджують мозок і сприяють завантаженню в усвідомлений сон. Це ідеальний варіант для людей, які страждають від нічних кошмарів.

Для правильного використання маску потрібно налаштувати через офіційний сайт.

Світловий будильник Philips

Цей будильник імітує світанок. Він збільшує свою яскравість протягом 30 хвилин, готуючи організм до пробудження. Можна обрати види звуків природи або FM-радіо як сигнал будильника. У літню пору, коли сонце встає рано, пристрій можна використовувати як звичайний нічник.