Цього літа ми так і не поїхали серфити в Португалію чи досліджувати Альпійські озера на байдарках, але знайти активний відпочинок на воді можна навіть у Києві. Розповідаємо, де в місті можна кататися на сапах, байдарках і вейку.

Підтримай The Village!

Cuba Camp

Це нова локація для водного відпочинку, з кубинською кухнею, латиноамериканськими танцями, вечірками та зоною для дітей. Перш за все, тут спеціалізуються на вейксерфінгу та пропонують різні опції – як для профі, так і для новачків. Ціни на катання залежать від тривалості й човна та стартують від 60 грн/хв у будні та від 75 грн/хв у вихідні. Якщо ви у вейку новачок, краще взяти заняття з тренером. Його вартість – 500 грн.

Якщо ви хочете покататися не один раз, а добре відточити навички, можна придбати абонемент, що дозволяє кататися з понеділка по четвер за дешевшою ціною – від 5 900 грн за 100 хвилин.

Окрім вейку, у Cuba Camp можна орендувати SUP за 200 грн/год у будні та за 300 грн/год у вихідні. Або ж на цілий день за 1 000 грн.

Також тут можна покататися на каяку за 200 грн/год у будні та за 300 грн/год у вихідні або цілий день за 1 000 грн.

City Swell

Школа City Swell пропонує уроки вейксерфінгу для новачків і просто катання для всіх охочих. Вартість стартового уроку  – 900 грн. Він триває 30 хв: 20 хв вас навчають на березі й ще 10 хвилин ви катаєтеся з тренером. Додатково платити за спорядження не потрібно. Новачкам радять починати з 10 хвилин, а потім переходити на 20-хвилинні уроки вартістю від 1 600 грн.

Після катання тут можна відпочити в ресторані біля води.

Де: парк «Муромець»

Лінк

X-Park

Тут можна знайти водні види спорту на будь-який смак і гаманець: вейкбординг, вейксерфінг, SUP, каяки та байдарки, гідроцикли, скімбординг і катамарани.

Вейкбординг. Вартість катання на лінійній канатній дорозі стартує від 250 гривень за 30 хв у будні дні та від 375 у вихідні. Якщо ви новачок, додатково потрібно буде заплатити за послуги інструктора – 150 або 175 грн за 30 хв, у залежності від дня тижня.

Вейксерфінг. У цьому виді спорту ціна трохи дорожча – 500 грн за 10 хвилин. Якщо вам потрібен інструктор, потрібно заплатити додатково ще 500 грн.

SUP. Година прокату обійдеться від 100 грн/год у будні дні та від 130 грн/год у вихідні. Вартість катання залежить від класу дошки.

Покататися на каяках чи байдарках можна від 90 грн/год у будні дні та від 120 грн/год у вихідні, у залежності від кількості місць.

Якщо ви оберете більш спокійний вид водного спорту, наприклад, SUP чи байдарки, радимо пливти від точки старту ліворуч, а потім повернути в одну з вузеньких проток Чортория – річку Бобрівню. Місце дуже мальовниче – там можна заховатися від шумних катерів із гучною музикою та побути наодинці з природою.

Де: парк «Муромець»

Лінк

Каяк-Каное центр

Прокат каяків і SUP-дощок обійдеться вам від 100 грн/год у будні та від 130 грн/год у вихідні, ціна може збільшуватися, залежно від класу каяка чи дошки. Якщо ви збираєтеся кататися понад 5 годин або робити перерву на обід, а потім продовжувати водну прогулянку, вигідніше заплатити відразу за цілий день – 400 грн у будні та 520 грн у вихідні.

Де: Оболонська набережна, пляж Наталка;

Гідропарк (на острові Долобецький, зліва за Венеціанським мостом);

Березняки (на пляжі поруч із мостом Патона)

Лінк

Prokat Koba

У цьому місці спеціалізуються на вейкбордингу, вейксерфінгу та гідроциклах, а ще тут можна провести фотосесію, орендувати катер чи просто влаштувати вечірку.

Вейкбординг. Якщо ви початківець, можете взяти урок із катанням за 799 грн, у вартість якого входить 15 хвилин інструктажу, 15 хвилин практики за катером і повний комплект спорядження. Якщо ви вже не новачок і непогано катаєтеся, можна взяти ранкове катання за 45 грн/хв або денне за 50 грн/хв. На борт завжди можна безкоштовно взяти друзів.

Вейксерфінг. Перший 30-хвилинний урок для новачків обійдеться в 999 грн, а коли ви будете впевнено триматися на дошці, можна брати катання за звичайним прайсом – ранкове за 45 грн/хв, денне й вечірнє за 50 грн/хв.

Гідроцикл. За катання 10 хв потрібно заплатити від 500 гривень, від 30 хв – від 1400 гривень і від години – від 2 700 гривень. Вартість навчання для початківців – 999 грн.

Де: проспект Генерала Ватутіна, 1

Лінк

Adrenalin Wake Club

Це клуб вейксерферів і вейкбордерів, а ще тут можна кататися на водних лижах і вейкскейті. Клуб підходить як для новачків, так і для тих, хто вже давно катається. Вартість уроку для початківців – 1 100 гривень. За 15 хвилин вам проведуть теоретичний інструктаж, покажуть вправи на березі, а ще 15 хвилин буде можливість випробувати все на практиці.

Якщо ви вже не новачок, але хочете відточувати техніку з інструктором, потрібно буде заплатити 300 грн за його послуги та від 56 грн/хв катання. Абонемент на 10 уроків із тренером коштує 2 500 грн, але додатково потрібно буде платити за кожну хвилину катання з катером.

Де: вул. Труханівська, 1

Лінк

SUP.KA

Ще одне місце, де можна покататися на SUP-бордах – Русанівка. Тут вартість оренди в будні дні до 17:00 100 грн/год, а ввечері – 125 грн/год. У п’ятницю вдень можна кататися за 125 грн/год, а після 17:00 – за 150 грн/год. У вихідні година прогулянки обійдеться вам у 150 грн.

Де: вул. Соборності, 30

Лінк