Рубрика «Корисна звичка» пояснює, як через прості побутові речі можна змінювати своє життя на краще, робити його більш свідомим. Ми зібрали для вас найпопулярніші звички року.

Любити себе

«Любити себе? Це ж неправильно, любити потрібно когось!» – з дитинства крутилося в голові. Так і жила: улюблена робота, улюблені близькі, улюблена країна, а я – нелюба. На себе любові не вистачало, та й не вчили. Хороший був би предмет у школі». Фотографка Лєра Польська пояснює, навіщо любити себе.

Стежити за своїми витратами

Чому варто стежити, скільки ти витрачаєш і заробляєш, і як це полегшує життя? Що таке cash flow та індикативний бюджет?

 Читати

Бувати наодинці з собою

Проводити час із собою – не означає бути самотнім чи тікати від людей. Можна сидіти в кав’ярні, бути вдома серед рідних чи навіть на роботі. Але важливо водночас заглиблюватися у себе та спостерігати, що відбувається цієї миті.

 Читати

Робити все достатньо добре, але не ідеально

Що робити, якщо бажання виконати будь-яку роботу ідеально починає заважати жити? І як відмова від перфекціонізму може покращити життя?

Носити обід на роботу

Насамперед власноруч приготований обід – це можливість контролювати склад страв. Немає нічого поганого в тому, щоб час від часу дозволити собі поласувати джанк-фудом, але щоденні сендвічі, макарони й обсмажені на пальмовій олії котлети ні до чого хорошого не приводять.

 Читати

Заряджати гаджети правильно

Як правильно заряджати гаджети – смартфони, планшети, ноутбуки, годинники та навушники, – щоб продовжити термін їхньої служби та не вбити акумулятор раніше часу.

 Читати

Писати щодня

Щоб писати щодня, необов’язково бути письменником, журналістом чи копірайтером. Для чого взагалі люди пишуть? Техніка письма виникла як потреба кращої фіксації досвіду. Адже запам’ятовування чи усний переказ не є найбільш надійними форматами збереження пам’яті.

Снідати щотижня з новою людиною

Згідно з однією з популярних теорій, твій дохід – це середнє арифметичне доходів людей із твого оточення. Хочеш більше заробляти – передивися коло спілкування. Суть цієї теорії, безумовно, не в грошах, просто гроші – показник, який можна виміряти. Правда в тому, що оточення формує наші смаки та спосіб мислення. Одна з простих можливостей почати змінювати щось у своєму житті – додати в нього людей, на яких хочеться бути схожими.

 Читати

Планувати задоволення

У нотатник треба записувати не лише робочі справи та покупки, але й дрібні задоволення. Щоб не забувати себе винагороджувати.

 Читати

Продавати старі речі перед шопінгом

Продавати речі, які не носиш, – це спосіб звільнити шафу від непотрібного одягу та хороша звичка для тих, хто не любить накопичувати речі вдома. Кайфово розуміти, що річ подарує позитивні емоції ще комусь, а не просто лежатиме в шафі та припадатиме пилом.

Викидати пластик правильно

Якщо ви вже почали збирати пластик окремо, то, по-перше, ви молодець, а по-друге, радимо дотримуватися найпростіших алгоритмів правильної утилізації. Що вища якість сировини, навіть візуально, то дорожче вона коштує і тим імовірніше, що вона вирушить на переробку. Після того як ви позбудетеся свого пластику, з ним надалі працюватимуть живі люди, тож варто поважати їхню працю та створювати для них комфортні умови.

 Читати

Декантувати покупки

Із декантуванням багато хто знайомий у контексті алкоголю: декантувати означає дати вину подихати та насититися киснем, збагативши таким чином його смак. Хіміки використовують це дієслово для позначення процесу відділення рідини від осаду. А стосовно інтер’єру та організації простору «декантувати» означає звільнити продукти (і не тільки) від оригінальної упаковки, переклавши в стаціонарну, домашню.

 Читати

Провітрювати частіше, особливо перед сном

При нестачі кисню людина відчуває сонливість, нездужання і втому. До того ж сухе гаряче повітря, особливо в опалювальний сезон, зневоднює шкіру та верхні слизові оболонки дихальних шляхів. Це призводить до зниження загального тонусу організму, людині стає легше заразитися вірусними і бактеріальними інфекціями, наприклад, ангіною або ГРВІ.