Новорічні свята – не лише привід купити подарунки друзям і близьким. Підтримки також потребують ті, хто не може сам про себе подбати. Зібрали кілька способів зробити добро на свята і не тільки.

Good Bread

Підвісити кекс для дітей або малозабезпечених

Придбати та підвісити кекс у пекарні Good Bread, в якій працюють люди з ментальною інвалідністю, – це спосіб допомогти і закладу, і тим людям, які отримають подарунок. «Ми поставили перед собою велику мету – зібрати до нового року тисячу підвішених кексів», – розповідають у Good Bread. Кекси отримають поранені українські військові, люди з ментальною інвалідністю, пацієнти госпісів і дитячих лікарень.

 лінк

«Котоярмарок»

Забрати кота додому

Благодійна організація «Котоярмарок» пропонує «всиновити» кота або купити для підопічних фонду подарунки. 29 грудня у «Центрі Кототерапії» на Воздвиженці можна буде обрати собі кота, придбати подарункові набори для тварин, благодійні листівки та значки від художника Олександра Грехова. «Зараз у нас майже 90 підопічних, і кожен хоче свій подарунок під ялинку», – говорять у «Котоярмарку».

 лінк

«Таблеточки»

Переказати кошти онкохворим дітям

На сайті фонду допомоги онкохворим дітям «Таблеточки» можна придбати так звані подарунки для дітей – набір ліків або процедур. «У раку немає вихідних, і він не відпустить дитину додому на свята. «Дарунки на здоров’я» забезпечать дітей ліками, комфортом, психологічною підтримкою і наблизять дітей до одужання», – говорять у фонді.

 лінк

Laska Charity Store

Віддати речі

Якщо речі набридли, але в гарному стані, їх можна віддати у благодійний магазин Laska. Тут приймають одяг і взуття, аксесуари, книги та вінілові платівки. Зібрані гроші, за вирахуванням витрат на утримання магазину, йдуть на благодійність. Кожна річ має стати для когось знахідкою, тож має бути справною, випраною та охайною.

 лінк

Save a fox

Допомагати рятувати диких лисиць

Фонд Save a fox рятує лисиць, які стали жертвами аварій або були викуплені з притравочних станцій. Як розповідають у фонді, зараз будують нові вольєри для чотирьох лисиць, троє з яких були врятовані зі звіроферми. Також найближчим часом зроблять вольєри для реабілітації сиріт і лисиць, яких повернуть у дику природу після відновлення, карантину та вакцинації. На це потрібно кошти.

 лінк

«Кожен може»

Різдвяні подарунки для дітей з інвалідністю

Благодійний фонд «Кожен може» збирає кошти на різдвяні подарунки для хворих дітей з окупованого Донбасу. «Цим дітям у житті не пощастило двічі: перший раз, коли як вирок прозвучав важкий діагноз, другий – коли їхній рідний дім оголосили зоною військових дій», – кажуть у фонді. Під опікою організації 32 дитини з різними хворобами: хтось позбавлений зору, хтось слуху, у когось спінальна м’язова атрофія.

 лінк

Let’s help

Подарунок для бабусі або дідуся

16 грудня почала працювати «Ельфійська майстерня» від фонду Let’s help, який піклується про одиноких пенсіонерів у восьми регіонах країни. Сьогодні благодійники шукають волонтерів, які б допомогли підписати листівки та упаковувати подарунки для бабусь і дідусів з геріатричних пансіонатів. Приходити можна кожного робочого дня з 18:00 до 20:00 упродовж 16-24 грудня. Також фонд збирає подарунки для людей похилого віку в ТРЦ Ocean Plaza біля благодійної ялинки.

 лінк

«Свої»

Пожертвувати кошти для невиліковно хворих

Зробити життя невиліковно хворих людей трохи приємнішим – це одна з програм фонду «Свої», який також займається гуманітарною допомогою на сході України. Переказані кошти підуть на потреби українських госпісів – закладів, в яких доглядають за важкохворими. Їм потрібні ліки, гігієнічні засоби та медичне обладнання.

 лінк

Suka_zhizn

Допомога безпритульним

Проєкт допомоги безпритульним Suka_zhizn почався 2017 року з інстаграм-акаунта. Публікуючи фото бездомних людей та описуючи їхні історії, його засновник хотів привернути увагу до проблеми безхатьків. Тепер це повноцінний проєкт допомоги людям на вулиці: можна пожертвувати кошти на ліки або їжу, допомогти з відновленням документів, пошуком родичів або роботи.

 лінк

«Життєлюб»

Нагодувати пенсіонерів святковим обідом

Фонд «Життєлюб» до Нового року влаштовує акцію «Обід без Бід» – підопічним пенсіонерам фонду подарують продуктові набори для святкового столу. Такі набори планують завезти 1700 літнім людям, які не можуть їх придбати самі. Вартість одного набору 190 гривень. Також можна придбати благодійні листівки, гроші з продажу підуть на гарячі обіди пенсіонерам.

 лінк

Обкладинка: KP.