Замість традиційного параду до Дня Незалежності 24 серпня у Києві відбудеться Хода гідності. Організатори очікують близько 4 000 учасників. Гасло ходи: «Ми різні, але ми єдині». Увагу акцентуватимуть не на військових і техніці, а на людях загалом, розповідають у команді президента. Тому, крім військових, до Ходи гідності долучаться лікарі, вчителі, активісти та діти.

ТАЙМІНГ:

09:30 – відкриття, хвилина мовчання

10:00 – Хода гідності, промова президента, виступи музикантів

11:00 – завершення

Що буде?

Захід почнеться о 9:30 із вшанування пам’яті загиблих на Майдані: на Алеї Героїв Небесної Сотні оголосять хвилину мовчання. Пролунають сто ударів дзвона. За планом, передзвін підхоплять інші українські міста. Відтак – покладання квітів.

Потім президент спуститься Алеєю Героїв Небесної Сотні до сцени. Його супроводжуватимуть півтори тисячі дітей.

На Майдані піднімуть Державний прапор, а Гімн упродовж семи хвилин виконуватимуть близько 600 людей. О 10:00 офіційно розпочнеться хода. Маршрут – Алея Героїв Небесної Сотні, майдан Незалежності, Європейська площа.

На Алеї поставлять інсталяцію, а саме: щити «Беркута», пожежну машину з брандспойтом, яка перекрила вулицю під час подій у 2014 році, а також розмальовані дітьми карти України.

У кінці Ходи гідності президент вручить державні нагороди. Завершення запланували на 11:00.

Репетиція Ходи гідності на Майдані Незалежності, Київ, 22 серпня 2019

Хто все це робить?

Режисером Ходи гідності обрали українського продюсера та режисера Алана Бадоєва. Режисером-постановником стала керівниця шоу-балету Freedom Олена Коляденко.

До організації залучили дизайнерку, авторку суконь-вишиванок Віту Кін, режисерів Андрея Боутенока та Марину Шалеву, саундпродюсера Євгена Філатова (The Maneken).

Хто виступатиме?

Спеціальним гостем став український композитор Мирослав Скорик, будуть також оперні співаки Андрій Романенко та Євген Орлов.

Тіна Кароль виконає частину Гімну. ONUKA (Ната Жижченко) та представниця України на дитячому Євробаченні Дарина Красновецька співатимуть під час ходи.

Крім того, залучать оркестр і хор Збройних сил України, а також оркестри інших силових відомств. А ще буде хор імені Верьовки, випускники Київського інституту музики імені Глієра та Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України.

Інша хода

Цього ж дня у Києві влаштовують Марш захисників України. Він розпочнеться об 11:00 у парку Тараса Шевченка. Організатори очікують на ветеранів АТО, військовослужбовців ЗСУ, добровольців, волонтерів та учасників Революції гідності. Вони пройдуть униз по бульвару Шевченка, Бессарабською площею та Хрещатиком до майдану Незалежності. Організовує марш низка громадських організацій, зокрема «Рух ветеранів України», «Спілка ветеранів війни з Росією» та «Ветеранське братерство інфо».

Фото: Secret Service Entertainment Agency