Урбан-кластер КАРЗ-12 до Дня Києва організовує перший фестиваль: обіцяють зону майстер-класів, вечірку та фудкорт. Там також висаджуватимуть рослини і садитимуть каштан усередині простору. «Всім Подолом влаштуємо тут найкращу тусовку району!» – кажуть організатори.

The Village Україна розібралась, що буде відбуватись на фестивалі та як долучитись до розвитку простору.

Новий простір на Подолі почав роботу у березні 2019 року. Тепер резиденти КАРЗ-12 облаштовують його та хочуть зробити простір більш зручним для відвідувачів: там будуть проводити лекції, майстер-класи та вечірки.

«Ми вирішили реформувати спільноту через такі фестивалі, які організовуємо спільно з нашими резидентами. Хочемо, щоб це місце стало цікавим для усіх, зокрема для дітей та людей старшого віку. Від початку у нас була ідея, щоб кожен гість приходив зі своїм стільцем чи інструментом і ми разом робили цей простір кращим», – коментує організаторка Марина Радинська.

ДЕ: КАРЗ-12, вулиця Констянтинівська, 73

КОЛИ: 26 травня, 12:00-23:00

Вхід вільний

ЛІНК

Зона майстер-класів

Розклад:


12:00-14:00 Майстер-клас від фонду «Жизнелюб» – проект, який організовує дозвілля для людей старшого віку. Фонд проводитиме урок рукоділля.

13:00-15:00 У зеленій зоні будуть з усіма охочими висаджувати рослини у кадки (невеликі дерев’яні діжки). Відвідувачі фестивалю можуть принести власні рослини та вазони.

13:00-16:00 Майстер-клас з ілюстрацій від Projector для дітей та дорослих. Відвідувачі будуть руками розмальовувати Київ.

15:00 Усередині простору посадять каштан. «Асоціація рослинних індустрій» також проведе майстер-клас, як правильно садити дерева.

16:00-17:00 Відбудеться інтерактивний майстер-клас, де облаштують дитячу зону та через гру будуть проектувати ідеальний район.


Зона відпочинку

У цій локації протягом усього фестивалю працюватиме зона настільного тенісу від «Агентів змін». Крім того, тут організують простір з настільними іграми.

Свою колекцію видань на фестивалі представить також проект «Бібліотека». Вони збирають книги художників та рідкісні журнали.

Для відпочинку гостей на вулиці встановлять меблі та гамаки.

Фудкорт

Резиденти КАРЗ-12 готуватимуть плов і смажитимуть каштани. Страви можна буде придбати, а всі виручені гроші спільнота спрямує на розвиток простору.

Відвідувачів пригощатиме бар «Хвильовий». Вони також наливатимуть крафтове пиво.

Протягом усього фестивалю курсуватиме вагончик з просеко від Bubble & Fun.

Діджей-зона

Організатори готують вечірку з діджеями. За музичну програму відповідатиме «Хвильовий».

Квитки

Вхід на фестиваль – вільний, однак кожен відвідувач може пожертвувати певну кількість грошей на розвиток та облаштування простору. 

«Ми запрошуємо до участі всіх – мешканців та організації, яким небайдужий Поділ. Усіх, хто своєю діяльністю готовий вдихнути життя в занедбану подільську промку та створити простір, де буде цікаво. Кожен з вас може взяти участь у заході: зробити або принести з собою вуличні меблі або кадки, висадити рослини, пограти, наприклад, у бадмінтон або просто потусити разом з нами», – додають організатори.

Фото: КАРЗ-12