20 жовтня на Рейтарській удруге влаштують «Район #1 Block Party» – свято вулиці, організоване місцевими бізнесами та мешканцями вулиці. Під час івенту гості зможуть відвідати лекції, послухати DJ-сети, поспілкуватися з друзями чи придбати одяг від українських брендів.

Цього разу, як і минулого, «Район #1 Block Party» збиратиме гроші на благоустрій вулиці Рейтарської. Кожен представник бізнесу віддає частину прибутку. Минулого івенту зібрали 115 060 гривень. Організатори обіцяють якнайшвидше відзвітувати, на що конкретно спрямують ці кошти.

 «Район #1 Block Party»

Коли: 20 жовтня, з 12:00 по 20:00

Де: вулиця Рейтарська

Їжа та напої

MIRA cafe вперше візьме участь у івенті. Годуватиме сендвічами, ролами з кіноа та десертами. Із напоїв – фірмові чаї, безалкогольний глінтвейн і горіхове молочко власного виробництва у склянках. Також гості району можуть першими спробувати новий Block Sandwich, рецепт якого розробили спеціально до Block Party.

Поруч зі скейт-зоною Kapkanshop готуватиме веганські хот-доги та розливатиме домашні напої.

Кафе «Зигзаг» запропонує осінній суп з каштанів, камамбер з горіхами, медом і хрусткими грінками, сендвіч із ростбіфом та балик екмек. На десерт – гарбузові тарти та маршмелоу на шпажці з крекерами. Бар наливатиме спеціальний глінтвейн із прянощами і медом, какао з маршмелоу, іспанське пиво і класичний апероль шприц.

Розваги

У сквері Нарбута буде можливість потанцювати під драм-енд-бейс від діджея Тапольського. Старт сету о 17:00.

Галерея Дукат влаштує благодійний Block Party Auction, на якому відвідувачі зможуть придбати лоти від місцевих брендів: Riot Division, Chop-Chop та інші.

Kapkanshop облаштує майданчик зі скейт-зоною, де проведуть змагання разом з Papapower Skateboarding. Крім того, разом з кафе «Каштан» організують турнір з настільного тенісу в дворі з воронами.

Фотограф Роман Пашковський у своїй студії, яка знаходиться в ZAVOD робитиме портрети на плівкову камеру за попереднім записом. Вартість портрету – 600 гривень.

На святі вулиці встановлять дві музичні сцени за підтримки Plivka, і третя від галереї Дукат.

Шопінг

Katimo Clothes представить зимову капсулу, до якої увійде верхній одяг, аксесуари і теплі зимові речі.

Syndicate цього разу вирішили повторити активність з шовкотрафаретним станком. Працівники навчать гостей, як працювати з ним, і розкажуть про особливості друку. До івенту готують новий принт, який можна буде надрукувати на футболці.

Riot Division презентує осінньо-зимову колекцію.

За традицією Styleinsider продаватиме речі відомих людей.

Магазин дизайнерських годинників ZAVOD представить на вулиці продукцію зі знижками.

Лекції

Перукарня-бар Haze пропонує гостям Block Party відвідати дві лекції:

«Осінній образ від Haze», під час якої Нодіра Туражанова продемонструє, як зробити укладку в домашніх умовах, а Олеся Войдюк навчить робити макіяж для осені.


Коли: з 15:00 до 17:00

Реєстрація

Лекція «Культура пиття. Як пити та не виглядати ідіотом», яку прочитає бартендер Parovoz Speakeasy Bar Дмитро Коломієць. У своїй лекції Дмитро розповість, що ж таке «культура пиття», розвіє поширені міфи про алкоголь і покаже кілька коктейлів, які можна приготувати у себе на кухні.


Коли: з 17:30 по 18:30

Реєстрація

Кількість місць обмежена, тому вхід на лекції – за попередньою реєстрацією.

Фото: Діма Діордійчук, Анна Бобирєва