У суботу, 21 липня, на вулиці Рейтарській пройде «Район #1 Block Party» – свято вулиці, організоване місцевими бізнесами. Під час заходів можна буде відвідати лекції, послухати DJ-сети, посмакувати їжею з улюблених закладів та просто поспілкуватися з людьми. Частково зібрані кошти спрямують на благоустрій вулиці.

The Village Україна цікавиться в організаторів, чого саме варто чекати на «районній вечірці».

Андрій Титаренко, спеціаліст із маркетингових комунікацій бренду Riot Division


Ідея провести захід, у якому б усі бізнеси з Рейтарської та найближчих вулиць показали б себе у всій красі, з’явилася ще до того, як ми закінчили ремонт у нашому магазині. Ми спілкувалися з власниками «Капкана», Zavod і Haze і чули, що була подібна ідея, але руки до неї не доходили. Ми вирішили, що наші руки дійдуть. З огляду на те, що хлопці і без нас були готові на івент, ми вирішили взяти на себе організаційні питання. Словом, увесь жах про ходіння кабінетами адміністрації ми усвідомили тоді, коли вже було пізно.

Єдина умова для брендів і бізнесів, які вирішили брати участь у «Районі #1», – не заважати іншим учасникам. Основна ідея нашого заходу очевидна – ми хочемо збільшити трафік і показати, що для відпочинку та шопінгу не обов’язково їхати в бездушний шопінг-мол; що окремий район міста може дати набагато більше в плані рекреації, якщо бізнеси співпрацюють і допомагають одне одному.

Але, крім того, ми дуже любимо нашу вулицю. Ми з Олегом (дизайнер Riot Division, засновник і співвласник бренду – ред.) навіть переїхали ближче жити, щоб можна було пішки ходити на роботу. Ми хочемо, щоб наша вулиця ставала кращою, тому частину зібраних коштів із заходу спрямуємо на благоустрій Рейтарської. Якщо ж вийде зробити «Район #1» постійною подією – перетворимо Рейтарську на київський Сохо.

Валерія Саліванчук, PR-менеджерка видавництва «Основи»


Офіс «Основ» розташований на вулиці, де працюють і живуть талановиті люди. Це простір, де щодня генерують, створюють і надихають. Ми раді, що можемо привернути увагу до нашої вулиці, тих проектів, які тут живуть, і, звісно, до книжок «Основ».

Головна активність від нас – книжки! Будемо їх продавати і про них розказувати. Розповісти справді маємо що, бо «Основи» – видавництво з історією, ми робимо важливі книжки з 1992 року. Також серед гостей ми розіграємо подарунковий сертифікат на 1000 грн і візьмемо участь у квесті Рейтарською.

Олег Камлук, співзасновник кав’ярні «Каштан Coffee»


Кав’ярня «Каштан» відчинила двері влітку 2017 року. За цей короткий період вона стала постійним місцем відпочинку творчої київської молоді. Як мешканці Рейтарської ми відчували потребу в подібному місці на нашій вулиці.

Спеціально для Block Party наш дворик перевтілиться у фотогалерею, у якій представлять роботи місцевих фотографів та фотоентузіастів. Окрім того, протягом дня наші друзі Foodies, з якими ми вже реалізовуємо спільні сніданки, будуть годувати сезонними стравами. Для нас це страви, які найбільше асоціюються з літнім дворовим застіллям із дитинства – наприклад, кукурудзою у різних варіаціях, кавуном із хлібом та бринзою, а також маковою ватрушкою. Усе – під музичний супровід наших друзів-діджеїв та музичних колекціонерів.

Микола Барабанщиков, засновник магазину Kapkan Shop


Магазину Kapkan Shop уже вісім років, з них чотири ми працюємо тут. Свого часу ми одними з перших почали роботу на Рейтарській. Коли ми відкривали магазин, вулиця мала зовсім інший вигляд. Нині у нас багато сусідів і все продовжує швидко розвиватися.

Під час Block Party плануємо провести скейт-змагання разом з київським брендом Papapower Skateboarding. Окрім того, готуватимемо веганські хот-доги за власним рецептом і розливатимемо крафтове пиво.

Люба Цибульська, засновниця кафе «Зигзаг»


Ми дуже чекаємо на свято району, адже воно збере усіх наших дорогих гостей в одному місці. Ми плануємо їх традиційно смачно годувати і поїти. Цього разу – безпосередньо з вулиці, а не лише в кафе. Прямо посеред Рейтарської у нас буде гриль і стійка, за якими ми будемо робити смачні сендвічі з мітболами та овочами, а також балик екмек, улюблений усіма турецький сендвіч із рибою, зеленню та овочами. Також наливатимемо вино, коктейлі, пиво і домашні лимонади.

Для вечірки ми також приготуємо велику партію нашого найпопулярнішого сезонного десерту – сливового тарту. Окрім цього, ми виготовили чимало пінів із лого «Зигзагу», а також стікер-паки із символами кафе, які можна буде придбати на місці.

Андрій Кравчук, засновник бренду Zavod Shop


Для нас «Район #1 Block Party» – це вечірка і для себе, і для друзів, і для сусідів, і для гостей. На Zavod цього дня буде перерва. Звичне життя замре, і можна буде доторкнутися до чогось незвичайного. Ми проведемо екскурсію, сфотографуємо, напоїмо і нагодуємо, послухаємо музику на вінілі та поговоримо про Bauhaus. А ще – підберемо всі охочим годинники.

Маргарита Якименко, консультантка бренду Syndicate


На Рейтарську ми переїхали нещодавно, проте завжди хотіли відкрити концепт-стор саме у районі Золотих воріт. Тут багато наших друзів, тому Block Party – гарна нагода зібратися разом.

На івенті ми представимо невеликий дроп жіночої колекції, а також, спеціально для заходу, розробимо тематичний принт. Кожний охочий матиме змогу надрукувати його на нашій або ж власній футболці. Окрім того, після 18:00 плануємо пригощати відвідувачів коктейлями від наших партнерів.

Костянтин Михайлов, PR-спеціаліст центру Plivka


Plivka – це центр експериментального та авангардного мистецтва. Простір розташований на «Васильківській» і вже три роки займає третій поверх Національного центру Олександра Довженка. Але на Рейтарській у нас офіс і багато друзів.

Тому ми привеземо на Block Party одразу кілька речей. Це точно буде музика, яка гратиме весь день. Виступатимуть резиденти Plivka та наші друзі з DJ-сетами. Окрім того, привеземо бар (він же GDSHN/«Гадюшня») з красунями-барменками та лимонадами. Ще з Plivka їде магазин Mittinrum, який буде торгувати вінілом різного штибу та наша бібліотека з книжковою полицею.

Ельміра Максакова, співзасновниця салону Haze


У межах «Район #1 Block Party» ми проведемо дві лекції у галереї «Дукат» – «Haze. Природність і класика як тренд» Віри Бланш і «Park Life. Музика в природі і природний саунд» Філіпа Марковича. У такий спосіб обговоримо вплив тренду на стиль і формування смаку – громадського й особистого. Своєю чергою, Філіп розповість про свою музику і музику загалом, а потім разом із гостями закріпить пройдене на вечірці LOW Party у Haze о 19:00.

Місць усього 60, тому вхід на лекції – за попередньою реєстрацією. Понад те, впродовж усього івенту готуватимуть класичні італійські коктейлі на основі ігристого вина і вермуту з літнього меню Haze.