Якщо ви любите їжу так палко, як Джої, вмієте неперевершено співати, як Фібі, знаєтеся на вбраннях не гірше за Рейчел, танцюєте, як Чендлер, і прагнете нових знань більше за Роса, 21-22 липня вам варто відвідати «Кураж Базар Friends Edition».

Це перший і єдиний у році «Кураж Базар», який присвячений серіальній темі, і він вартий того, щоб провести незабутні вихідні зі своїми друзями. The Village Україна розповідає, що робити і як розважатися в стилі «Друзів».

 Кураж Базар Friends Edition

Коли: 21-22 липня

субота, 21 липня, 11:00-01:00

неділя, 22 липня, 11:00-23:00

Де: Арт-завод Платформа (вулиця Біломорська, 1-А)

Скільки: 100 грн (30 з них – на благодійність)

Для пенсіонерів, дітей до 12 років, людей з інвалідністю, учасників АТО, іменинників, вагітних жінок – безкоштовно.

Facebook

Фешн для Рейчел

Для модників та модниць рекомендація від Рейчел – шопінг на барахолці. Скарби, зібрані 360 продавцями старих та нових речей, чекають у рядах торговельного павільйону. Тут знайдеться все: авоська будь-якого кольору, дощовик будь-якого фасону, сукня для будь-якого приводу: від весілля до Дня взяття Бастилії.

Більша частина речей уже була у використанні, але потребує нового життя. Є також чимало молодих брендів, які презентують на «Кураж Базарі» найекспериментальнішу продукцію: від корисних речей для дому, від яких була б у захваті Моніка, до незвичних прикрас із годинникових механізмів.

Місце 180

Сумки для покупок, текстильні рюкзаки, гаманці та подушки найбарвистішої кольорової гами на 180 місці стануть у пригоді мандрівникам, любителям спорту та шопоголікам. Останнім, типу Рейчел, сподобається все на цьому стенді.

Місце 15

Красуня-SMMниця Анна Нестеренко зібрала купу неймовірних суконь, топів, тренчів, сорочок та інших речей, що їх колись придбала, та не носила. Тому підтримайте екологічне споживання та купуйте нові-не нові речі, щоб задовольнити власні примхи і хоча б трохи попіклуватися про довкілля.

Місце 147

Є річ та бренд, які народилися на «Куражі» – яскраво-жовті дощовики Ohueno. Вперше за сезон будуть усі розміри.

Місця 257-258

Аж на два місця розкладуть колекцію вінілових платівок від Vinyl Grooves. Smelly Cat від Фібі, звісно, не знайти, але будь-що інше від Massive Attack до Benjamin Clementine – легко.

Місце 157

Наймиліше місце з дрібницями для подорожей зачарувало б Моніку. Маленькі пульверизатори та баночки для шампунів та гелів, косметички, коробочки, крихітні бритвочки, контейнери для таблеток та гігієнічних засобів, наклейки, мішечки, зубні пасти та щіточки, які навіть язик не повернеться назвати щітками. Тримайтеся від 157 місця якнайдалі, інакше змушені будете купити все.

Нові знання для Роса

Рос радить не проґавити лекції. У розкладі зазначені заняття на тему екології та модного руху zero waste («нуль відходів»), ресайклінгу, подорожей з дітьми, адаптації до дитячого садка, пошуку нянь, пошуку енергії та медитації, лайфхаки з проведення ремонту, а також лекція на тему сексуальної освіти.

Після останньої працюватиме сповідальня лікарки Сіліної, де відома гінекологиня в інтимному форматі відповість на всі запитання, що турбують пацієнток. Щоб записатися на будь-яку з безкоштовних лекцій, варто лише заповнити реєстраційну форму:

Також до теми нових знань і культурного збагачення – уже вдруге на «Кураж Базарі» розташується резиденція Національного художнього музею України. Там, окрім класики українського живопису, можна буде ознайомитись з Гледіс, помалювати, випити кави з десертом та купити найгарніші книги про мистецтво, блокноти та стікери з репродукціями художників.

Лайнап для Фібі

Фібі готова розповісти про музичний супровід.

Хедлайнерами заходу стане гурт «Агонь» – їхній виступ очікується у неділю о 19:00. Також на сцені гратимуть джазові музиканти: гурт Imaginarium, Аніта Авакян, Natasha Yoshimoto, кавери на пісні з «Друзів» виконає Jerry Heil.

Заворожуватиме мелодією труби Noah Fulton Beale з Колорадо, а голосом зачарують Nude Voices та Disappeared Completely – відкриття року на думку вітчизняних продюсерів і тих, хто робить добірки найкращого в Apple Music. Власне, Фібі теж співатиме свої культові пісні прямо біля входу – її неможливо буде пропустити. Пригадуйте мотив «Драного кота».

Їжа для Джої

Понад 40 відомих київських закладів готуватимуть свої топові страви. Акцент буде зроблено на гастропримхах «Друзів»: піці, чизкейку, сендвічах, лазаньї. Організують навіть окремий унагі-бар – без самооборони, але з вугрем. У суботу ввечері друзів запрошують відзначити позачерговий День подяки. З цього приводу запікають індичку із золотою скоринкою, обирають до неї найкраще червоне вино, закуски та розміщують навколо столу телевізори із серіалом. Адже немає нічого кращого за прошену кіновечерю. Головне – ніколи не ділитися тим, що у тарілці. Сподіваємось, ви не забуваєте про це.

Дитяча для малюків Роса

Для тих, хто планує візит з песиком – у суботу з 17:00 до 20:00 очікується тусовка собак. Люди з дітьми можуть провести час в інклюзивному «Діснейленді» з батутами, дитячими майстер-класами, атракціонами, величезним «Твістером», зоною для малювання та іграшками, які можна забрати з собою. На території працюватиме сервіс бебісітерів, оренда візочків та автівок для малих гонщиків, бебі-бар, тиха зона для сну та дві пеленальні. Зручність дитячої перевірено малюками Роса.

Також 21-22 липня на «Кураж Базарі» буде багато кікеру, стіл для покеру, уроки французької для талановитих поліглотів типу Джої, рекорд з безперервного кидання м’ячика, квіз для знавців серіалу (пригадуйте скільки разів розлучився Рос і ким працює Чендлер), уроки акторської майстерності, заняття з самооборони, танці Just Dance, мехенді, зона швидких весіль у стилі Лас-Вегаса та найвпізнаваніші інстаплейси з кадрами із серіалу. Якщо ваші згадки про «Друзів» неповні, на території протягом усього дня можна буде надолужити втрачене і передивитися улюблені серії.

Але одним із найважливіших стимулів мають бути не танці Чендлера під сценою і не шанс закусити індичку хот-догом, а велика благодійна мета. Адже «Кураж Базар» планує за 2 дні зібрати 250 000 грн, яких вистачить на ремонт і заміну дверей у дитячому відділенні Національного інституту нейрохірургії ім. А. П. Ромоданова.

Як допомогти? 30 грн з кожного вхідного квитка йдуть на благодійність. Також можна взяти участь у лотереї, купити стікери, одружитися у зоні Banana Wedding або придбати собі друга на 30 хвилин.