З одного боку, звичка брати каву з собою – вже частина міської культури. А з іншого – ми використовуємо паперовий стаканчик для кави у середньому не більше 15 хвилин. Видання Independent писало, що звичайні стаканчики для кави не переробляються як папір, адже містять багато синтетичних матеріалів. Наприклад, його внутрішні стінки покриті поліетиленовою плівкою, що забезпечує водостійкість. А після використання стаканчик розкладається сотні років.

В Україні поки немає практики встановлення додаткової націнки за каву з собою у паперовому стаканчику. Однак є альтернатива – замовляти каву в багаторазову чашку to-go. The Village Україна робить підбірку чашок для кави з собою та місць, де їх можна придбати.

KeepCup Albus Medium

Бренд KeepCup спеціалізується на виготовленні екологічних чашок для кави з собою. Одну таку чашку можна використовувати до 3-х років, і вона підлягає вторинній переробці. Чашка містить стільки ж пластику, як 28 одноразових стаканчиків для кави. Є можливість обрати з розмірів XS, S, M та L та різних кольорів. Наприклад, чашка M ідеальна для капучино, кави з молоком чи лунго.

Скільки: 429 грн

Лінк

Smart-чашка Vson Smart KeepCup Blizzard White

Універсальна чашка об’ємом 430 мл, яка зберігає температуру будь-якого напою протягом декількох годин. Крім того, у неї є LED-індикатор, який визначає температуру напою. Чашку можна використовувати і як пляшечку для води: тут є вбудовані індикатори нагадування про потребу відновити водний баланс. Чашка виготовлена з подвійного шару нержавійної сталі та прослужить багато років.

Скільки: 999 грн

Лінк

Термочашка з ручкою Coffee-to-go

Вона призначена саме для кави: каркас виготовлений з нержавійної сталі, а ручка, кришечка та внутрішня колба – з поліпропілену. Об’єм – 160 мл, а висота всього 8 сантиметрів. Підійде для капучино та флет-вайту.

Скільки: 369,27 грн

Лінк

Чашка KeepCup Lavender Long Play

Альтернатива металевим та пластиковим чашкам – скло. Ця чашка для кави з поворотним клапаном та силіконовим ободком зручна та безпечна для використання. Крім того, вона оснащена додатковим контейнером з тритану, що зберігає тепло напою. Об’єм – 454 мл, що ідеально підходить для лате та флет-вайту.

Скільки: 890 грн

ЛІнк

Чашка Contigo Glaze Silver

Вона втримує тепло напою до 7 годин, а подвійні стінки дають змогу тримати її та не боятися обпектися. Внутрішня колба має керамічне покриття, що запобігає появі металевого присмаку. Кришка та внутрішній клапан зручно фіксуються, завдяки цьому рідина виливається. Є блокування від випадкового натиснення на кнопку відкриття.

Скільки: 799 грн

Лінк

KeepCup Brew Cork Filter S

Ще одна чашка з собою зі скла, що ідеально підходить для маленького капучино, допіо чи еспресо. Вона виготовлена зі скла, а термостійкий ободок – з дерева. Також є зручний клапан, який щільно фіксується та не пропускає рідину. Об’єм чашки – 227 мл.

Скільки: 725 грн

Сайт

Бамбукова чашка Ecoffee Cup

Легка термочашка виготовлена з бамбукових волокон, тож вона не надаватиме каві металевого присмаку. Металевий ободок захищає руку від гарячої температури. Усі частини легко миються. Є можливість обрати чашку різного розміру та дизайну.

Скільки: 426 грн

Лінк