Cвяткові заходи і маркети

Безкоштовні концерти на Софійській площі

Головну ялинку країни відкрили на Софійській 19 грудня. У лайнапі безкоштовного святкового концерту виділявся Pianoбой. У новорічну ніч на великій сцені виступлять, зокрема, Epolets, Secret Avenue i KAZKA. Своєю чергою, 1 січня киян привітають Kadnay і Державний естрадно-симфонічний оркестр України. Із повним розкладом концертів можна ознайомитися за цим посиланням.


Коли:

23 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року

Де:

Софійська площа

Скільки:

вхід вільний

«Зимова Країна»

Ковзанка, гірки, резиденція Діда Мороза, Замок крижаних скульптур, теплий ярмарок «Корпорація подарунків», сферичний кінотеатр TELEPORT360 та ще 14 локацій розваг чекають на відвідувачів ВДНГ. Детальніше про всі розваги – у гіді The Village Україна.


Коли:

9 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року

Де:

ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки:

вхід вільний, квитки по окремих локаціях – 20-120 грн, абонемент на один день – 799 грн

«Вартові мрій»

Різдвяне 3D-шоу для всієї родини поєднує новітні технології із зірками головних талант-шоу. Зокрема, це представники «Україна має талант» і «Танцюють всі», а також Pianoбой. За сюжетом шоу, хлопчик Макс зустрічає кота, який виявляється Вартовим мрії. Та на шляху до втілення мрії в житті їм протистоїть злий Дракон. У святковий період виставу показуватимуть без вихідних.


Коли:

16 грудня 2017 року – 21 січня 2018 року

Де:

концерт-хол ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки:

190-2499 грн

Всі. Свої: Подарунки

Організатори називають наступний маркет від шоуруму Всі. Свої «найбільшим маркетом подарунків у Києві». На п’яти поверхах комплексу D12 – речі від 300 українських виробників одягу, декору, текстилю, а також іграшок і книжок. Усі подарунки обіцяють безкоштовно загортати у святкову упаковку, а каліграф зможе підписати всім охочим листівки. Детальніше – у гіді The Village Україна.


Коли:

субота, 30 грудня, 09:00-20:00

Де:

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки:

вхід вільний

Виставки

«Бойчукізм. Проект “великого стилю”»

Організатори називають виставку «пазлом» – роботи українського художника початку ХХ століття Михайла Бойчука та його послідовників вони збирали за фрагментами. Довелося це робити через переслідування, яких зазнали бойчукісти – їхні твори у СРСР забороняли як антирадянські. На виставці представлено понад 300 робіт – зокрема, твори Михайла і Тимофія Бойчуків, Івана Падалки та Василя Седляра.

Відеоанонс виставки «Бойчукізм. Проект “великого стилю”»

Коли:

7 грудня 2017 року – 28 січня 2018 року

Де:

Мистецький Арсенал, вулиця ЛаврСька, 12

Скільки:

30-130 грн

Марія Примаченко «Невидимі»

Картини Марії Примаченко не потребують зайвих анонсів – зокрема, цього року вони стали символом новорічного містечка на Софійській площі. Менш відомі підписи художниці до робіт, отримані музеєм від Дирекції художніх виставок України нещодавно. «Дуже прості, жартівливі, по-дитячому наївні, вони звучать влучно, яскраво і актуально», – описують їх організатори. Окрім того, у програмі інтерактивний простір із розмальовками з картин Примаченко та фотозона з персонажами художниці.


Коли:

21 грудня 2017 року – 21 січня 2018 року

Де:

Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Шевченка, 12

Скільки:

25 грн

Назар Білик «Уявні відстані»

Назар Білик – сучасний український художник, відомий, зокрема, за серією скульптур «Дощ». На початку грудня британський аукціон Phillips продав його роботу Space Around (Anomorphosis) за понад 7 тисяч доларів. Проект «Уявні відстані» називають «фундаментальною інтроспекцією з метою пошуку відповідей на базові питання нашого існування».


Коли:

15-29 грудня, 08:00-18:00 (понеділок і четвер – вихідні)

Де:

Національний музей «Київська картинна галерея», вулиця Терещенківська, 9

Скільки:

50 грн

Павло Маков «Плани 2017»

Павло Маков – український художник, член британського Королівського товариства живописців і графіків. Працюючи у техніці офорту, останнім часом митець захопився текстом і ландшафтом. До виставки «Плани 2017» увійшли роботи Макова за 2017 рік. До того ж у межах виставки він представить свою настільну гру «Повертатися пізно».


Коли:

19 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року, 14:00-20:00 (щодня, крім понеділка)

Де:

галерея «Дукат», вулиця Рейтарська, 8-Б

Скільки:

вхід вільний

Дар’я Кольцова «Птахи і квіти»

Дар’я Кольцова – номінантка на премію PinchukArtCentre, учасниця програми студій для молодих художників PortArtStudio. У персональному проекті «Птахи і квіти» художниця розмірковує про відчуття свободи та несвободи. Експозиція об’єднає керамічні скульптури та чорно-білі колажі, створені зі ксерокопій власного тіла художниці. «На виставці глядач не знайде ані квітів, ані птахів. Замість них – тривожні пастки, небезпечні сильця та «спіймані» травмовані тіла: світ після втрати невинності», – художниця. Детальніше про виставку – у промо-матеріалі The Village Україна.


Коли:

21 грудня – 20 січня, 14:00-20:00 (щодня, крім понеділка)

Де:

Port Creative Hub, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10-А

Скільки:

вхід вільний

Влада Ралко «Урочистість»

Влада Ралко – українська художниця, відзначена премією Всеукраїнського трієнале живопису. «Урочистість у Влади Ралко – це не веселощі святкування, а зображення невідворотності окремих ситуацій», – коментують організатори виставки. Виставка експонуватиметься до 30 грудня, тож це гарна можливість відвідати її, якщо ви пропустили раніше.


Коли:

29 листопада – 30 грудня, 10:00 – 19:00 (щодня, крім неділі)

Де:

«Я Галерея», вулиця Хорива, 49-Б

Скільки:

вхід вільний

Кіно

«Вбивство священного оленя» / The Killing of a Sacred Deer

Автор «Лобстера» Йорґос Лантімос повертається на екрани з новим провокативним фільмом. Цього разу грецький режисер працює у жанрі психологічного хоррора. Під цілком сучасний жанр він маскує давньогрецьку трагедію про батька, який вагається, чи варто пожертвувати донькою, аби задобрити богів. У головній ролі, як і в попередньому фільмі Лантімоса, Колін Фаррелл. Його дружину грає Ніколь Кідман. Своєю чергою, наводить жах на родину підліток у виконанні Баррі Кіґана – його ви можете пам’ятати за «Дюнкерком» Крістофера Нолана.

Трейлер фільму «Вбивство священного оленя»

«Зоряні війни: Останні джедаї» / Star Wars: The Last Jedi

Чи прийме Люк Скайвокер світловий меч від Рей? Хто саме виявиться «останніми джедаями»? Хто такі, врешті-решт, порґи? Принаймні на кілька з цих запитань повинен відповісти восьмий епізод «Зоряних війн». Друга частина трилогії – зазвичай у далекій-далекій галактиці це означає більше вільного простору для розвитку персонажів і несподіваних поворотів сюжету. Новим «Імперія завдає удару у відповідь» «Останніх джедаїв» спробує зробити режисер Раян Джонсон – автор «Петлі часу». Студія Disney, вочевидь, задоволена виконаною ним роботою, адже довірила режисерові нову трилогію «Зоряних війн» ще до прем’єри «Останніх джедаїв». Своєю чергою, останньою роботою цей фільм став для акторки Кері Фішер – принцесу Лею вона зіграла востаннє.

Трейлер фільму «Зоряні війни: Останні джедаї»

«Джуманджі: Поклик джунглів» / Jumanji: Welcome to the Jungle

Продовження фільму «Джуманджі» із Робіном Вільямсом у головній ролі. Двадцять років потому в паралельний світ джунглів і диких тварин діти потрапляють уже не через настільну гру, а через відеогру. Єдиний спосіб повернутися до реального світу – освоїти своїх персонажів і пройти через усі рівні. Зірки сиквелу – Двейн Джонсон із серії «Форсаж», комік Джек Блек, стендапер Кевін Харт та Небула із «Вартових галактики» Карен Ґіллан.

Трейлер фільму «Джуманджі: Поклик джунглів»

«Фердинанд» / Ferdinand

Фердинанд – породистий іспанський бик. Але він не любить ганятися за матадорами на арені. Значно більше йому до вподоби нюхати квіти. Відповідальна за мультфільм анімаційна студія Blue Sky, автори «Льодовикового періоду» та «Ріо».

Трейлер фільму «Фердинанд»

«По той бік надії» / Toivon Tuolla Puolen

Робота режисера Акі Каурісмякі брала участь в основному конкурсі цьогорічного Берлінського кінофестивалю. Понад те, за неї фінський спеціаліст отримав «Срібного ведмедя» журі – відзнаку найкращому режисеру Берлінале. «По той бік надії» – це історія про сирійського біженця, який знаходить нове життя у Фінляндії. Як і в попередньому фільмі «Гавр», Каурісмякі знаходить баланс між злободенною темою і комедійними елементами, підтверджує кінокритик The Guardian Пітер Бредшоу.

Трейлер фільму «По той бік надії»

«Вечірка» / The Party

Фільм англійської режисерки Саллі Поттер брав участь в основному конкурсі цьогорічного Берлінського кінофестивалю. Трупа британських акторів на чолі з Тімоті Споллом, Кілліаном Мерфі та Крістін Скотт Томас розігрує камерну розмовну драму в межах однієї локації та однієї вечірки.

Трейлер фільму «Вечірка»

СВІТЛИНИ: обкладинка – B&H Film Distribution, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Мистецький Арсенал, 3 – Артхаус Трафік