Концерти

Різдвяний концерт фестивалю LvivMozArt

Концерт від фестивалю LvivMozArt за участю симфонічного оркестру «INSO-Львів» та хорової капели «Дударик». У програмі концерту духовна музика Моцарта, Сен-Санса та Станковича, а також найвідоміші арії та дуети з опер Бізе, Оффенбаха та Пуччіні. Диригуватиме Оксана Линів.

Коли:

неділя, 24 грудня, 18:00

Де:

Львівський національний академічний театр опери та балету, проспект Свободи, 28

Скільки:

200-1500 грн

Christmas по-львівськи в театрі Заньковецької

Різдвяний проект від Lviv Jazz Orchestra. Українські колядки в нових варіаціях та класичні американські Christmas carols звучатимуть у виконанні біг-бенду ЛНМА імені Лисенка, фіналіста «Х-Фактора» Павла Пігури, джазової співачки Роксолани Зінчук, вокального ансамблю «Ноель» та Ділі (Едуарда Приступи).

Коли:

понеділок, 25 грудня, 20:00

Де:

театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1

Скільки:

130-320 грн

Новий рік в органному залі

Львівський органний зал пропонує створити новорічний настрій за допомогою музики. Ввечері 31 грудня тут виконуватимуть класичні та сучасні твори: від хоралу Баха «Старий рік минув» до Jingle bell rock.

Коли:

неділя, 31 грудня, 16:00

Де:

Львівський органний зал, вулиця Степана Бандери, 8

Скільки:

50-80 грн

Різдво в опері

Традиційний для Львова проект «Різдво в опері». Концерт відбудеться за участю Тараса Чубая, гурту «Плач Єремії» та хорової капели «Дударик».

Коли:

вівторок, 9 січня, 17:00

Де:

Львівський національний академічний театр опери та балету, проспект Свободи, 2

Скільки:

100-950 грн

Щедрий вечір з добрим джазом

Українські та американські колядки в джазових аранжуваннях у виконанні джаз-бенду ShockolaD, американської співачки Брії Блессінг та Львівського камерного оркестру «Академія».

Коли:

субота, 13 січня, 19:30

Де:

театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1

Скільки:

120-480 грн

Музеї та виставки

Виставка «Портрет міста» в НМЛ

Саме напередодні зимових свят Національний музей у Львові відкриває нову експозицію. До неї увійдуть твори (види міста та портрети львів’ян), написані в один з найважливіших періодів історії міста – після першого поділу Речі Посполитої (1772), коли Галичина переходить у склад Австрійської імперії.


Коли:

з 15 грудня до 4 лютого

Де:

Національний музей імені Андрея Шептицького, проспект Свободи, 20

Скільки:

20-50 грн

Свято Миколая у домі Франка

Раніше дім-музей тепер звуть просто Домом Франка. А ще тут працює рудий кіт Мурлика та регулярно проводять різні заходи. На свято Миколая буде показ театралізованої постановки «Суд святого Миколая» та майстер-клас з розпису медових пряників для дітей. Радимо відвідати Дім Франка не лише у цей день, а й у будь-який інший.


Коли:

неділя, 17 грудня, 14:00

Де:

Дім Франка, вулиця Івана Франка, 150-152

Скільки:

80 грн, попередній запис за телефоном 096-158-46-06

Новорічна ніч

Класичний (і дуже львівський) варіант

Новорічна дефіляда в Бачевських – це пані та панове в ошатних вбраннях, котрі вечеряють під акомпанемент арфи та фортепіано, новорічне меню та DJ після опівночі. Кожна зала матиме свої особливі відмінності та бонуси.


Коли:

ніч з 31 грудня на 1 січня

Де:

ресторація Бачевських, вулиця Шевська, 8

Скільки:

3200 грн (Оранжерея) 2500 грн (інші зали)

NYE Epilogue

Святкова вечірка від Night Ambassadors. Організатори досі не оголосили локацію, але зазначили, що це буде «магічний театр». Його поділять на зону бару, танцювальну, лаунж-зону та місце, де можна буде безпечно залишити свої речі. Музичний супровід забезпечать DJ: Javiro Gosa, TASHI та ще один секретний гість. У ціну квитка не входять їжа та напої.


Коли:

ніч з 31 грудня на 1 січня

Де:

секретна локація (театр)

Скільки:

600 грн

Фест репаблік

У клубі !FESTRepublic Новий рік святкуватимуть разом з DJ Gidro, Undermike та Joker, а також з оркестром Collegium musicum. Для тих, хто святкуватиме Новий рік в одному із закладів холдингу емоцій !FEST, діятимуть спеціальні браслети, з якими можна буде вільно заходити у будь-який з них.


Коли:

ніч з 31 грудня на 1 січня

Де:

!FESTRepublic, вулиця Старознесенська, 24-26

Скільки:

200-500 грн

Hypnohouse

Хаус-вечірка, лайн-ап якої складуть сім діджеїв, триватиме щонайменше 12 годин. У програмі ночі: Kolosova (Materia, Kyiv), Flashy (Organic music, Harmine, ZAVTRA), Rhobodub (420 AM), Hypnagogic (Hypnohouse), btb Lstn (ZAVTRA), Trofimov (420 AM) та Nani.


Коли:

ніч з 31 грудня на 1 січня

Де:

вулиця Городоцька, 118

Скільки:

200-300 грн

А також

Відкриття ялинки

Цього року ялинку не купували, бо 18-метрове дерево Львову подарувала мешканка Брюховичів. Під час офіційної церемонії відкриття львівський осередок Національної скаутської організації «Пласт» передасть мешканцям міста Вифлеємський вогонь миру.


Коли:

неділя, 17 грудня, 18:00

Де:

проспект Свободи, 28, майданчик перед Оперним театром

Скільки:

безкоштовно

Вистава «Різдвяна історія»

Аби відчути магію Різдва, Театр Лесі пропонує переглянути виставу за повістю Чарльза Діккенса. Режисерка – Олена Апчел.


Коли:

вівторок, 19 грудня, 18:00

Де:

Театр Лесі Українки, вулиця Городоцька, 36

Скільки:

50-70 грн

Santa Run 2017

Оригінальний спосіб попрощатись зі старим роком – влаштувати забіг у костюмі Санти. Торік спільнота Lviv runday зібрала в одному місці аж 108 Сант. Усі учасники забігу змагатимуться за приз за найкращий костюм.


Коли:

субота, 30 грудня, 9:30

Де:

Стрийський парк

Скільки:

участь безкоштовна, але потрібна обов’язкова реєстрація

Різдво в гаю

На Різдво у Шевченківському гаю збираються як львів’яни, так і гості міста. Працює святковий ярмарок, відчиняються двері усіх будиночків, і звідусіль звучать колядки. Також щодня відбуватимуться майстер-класи з різних народних промислів, а для дітей відомі львів’яни читатимуть різдвяні історії.


Коли:

7-9 січня

Де:

Шевченківський гай, вулиця Чернеча гора, 1

Скільки:

20-40 грн

Також незалежно від переліку подій, радимо відвідати такі локації

Центр митрополита Андрея Шептицького

Нова бібліотека Українського католицького університету справді вражає. Щоб не пропустити цікаві події, котрі там відбуваються, радимо стежити за її сторінками у соцмережах. Більше про Центр Шептицького читайте у нашому матеріалі.

 Link

Завод «Рема»

Завод «Рема», або ж Zavod, давно перестав бути звичайною частиною промзони. Це простір, у якому співіснує безліч творчих проектів. Від дизайн-бюро до пекарні, від простору для вечірок до театру та галереї. Перш ніж сюди йти, варто визначитись, куди саме і до кого ви збираєтесь, адже кожен окремий проект працює за власними правилами та графіком роботи.

 Link

Lviv WallKing

Lviv WallKing – це львівський фестиваль муралів. За підтримки міської ради його організатори створили туристичний маршрут, на якому можна переглянути найцікавіші малюнки на стінах у районі Підзамче. Більше про мурали Львова (і їхні точні адреси) можна знайти на сторінці проекту. Також у співпраці з Unexplored City було створено веб-путівник вуличним мистецтвом Підзамча.

 Link


СВІТЛИНИ: обкладинка – Різдво у гаю, 1 – Різдво в опері, 2 – Портрет міста, 3 – Santa Run, 4 – Олег Бабенчук / The Village Україна